Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 10.00! Nadaljuj nakup

(Iz)brano

Sodobnost / Projekti  / (Iz)brano

(Iz)brano

Dvoletni projekt Literarnega prevajanja 2017, podprt s strani Ustvarjalne Evrope – Kulture.

Projekt (Iz)brano prinaša prevode desetih izjemnih literarnih del z različnih koncev Evrope. Raznolikost skrbno izbranih književnih del zagotavlja, da bo poskrbljeno za različne generacije, tako za odrasle kot za otroke. 

Med avtorji najdemo na primer kultnega evropskega pisatelja Phillipa Ardagha, litvanskega nominiranca za mednarodno spominsko nagrado Astrid Lindgren Kęstutisa Kasparavičiusa ter večkrat nagrajenega italijanskega avtorja Luigija Ballerinija. (Iz)brano prinaša tudi prevode del treh dobitnikov nagrade Evropske unije za književnost: Selje Ahave, Christopha Van Gerreweya in Pierra J. Mejlaka.

Velik del projekta bo predstavljala serija promocijskih dogodkov, namenjenih ozaveščanju slovenskih bralcev o raznolikosti skupne evropske kulture in izboljševanju bralnih navad med različnimi generacijami. Glavno vlogo bodo pri tem imeli avtorji in prevajalci, ki bodo svoje delo predstavili širši javnosti. Kot kulturno-umetniško društvo, katerega glavna ustvarjalna sila so literarno uveljavljena imena, si prizadevamo seznaniti bralce z vrhunskimi evropskimi imeni, ki velikokrat prihajajo iz prevodno manj zastopanih držav, zaradi česar so v Sloveniji še neznani ali manj znani. Poleg tega želimo k branju pritegniti ljudi, ki po knjigah sežejo redkeje. Vzpostavili bomo digitalno skupnost Literarni kolodvor, ki bralcem ne bo ponujala le informacij o knjigah, temveč bo predstavljala prostor za druženje, osebna razmišljanja, izmenjave mnenj, tekmovanja … in s tem prispevala k širjenju bralne kulture.

Naš cilj je torej odpreti različne poti, ki bodo bralce pripeljale do izbranih knjig in hkrati krepile zavest o pomembnosti branja na sploh. S projektom (Iz)brano bomo tudi prestopili založniške in jezikovne meje našega sveta ter se podali na angleški in irski trg. V sodelovanju z dvema distributerjema bomo naše aktivnosti popeljati prek slovenskih meja, tokrat v dve novi deželi. S tem se ne bo razširil le krog bralstva, temveč se bo za izjemne evropske avtorje razširil tudi založniški prostor.

 • Znižanje

  Čajna ženička

  19.90 10.00
 • Znižanje

  Da boš na tekočem

  19.90 15.00
 • Kar noč dopušča

  24.90
 • Znižanje

  Se v gozdu bojiš, Veliki volk?

  16.90 10.00
 • Znižanje

  Šifra 2.0

  19.90 10.00
 • Znižanje

  Strašni časi

  16.90 10.00
 • Znižanje

  Stvari, ki padejo z neba

  16.90 15.00
 • Znižanje

  Učiteljica

  19.90 10.00
Ni komentarjev
Objavi komentar