Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Spletno mesto sodobnost.com vsebuje spletno trgovino, ki deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Ob prijavi v sistem obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo s katerima ob vsakem obisku spletnega mesta lahko dostopa tudi do svojega računa (Uporabniški profil) oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene so v EUR in vsebujejo predpisani DDV. Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko. Cene veljajo do objave novih cen na spletni strani www.sodobnost.com.

Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo, popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Naročanje

Naročanje poteka prek interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov sodobnost@guest.arnes.si, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu. Ponudnik v obljubljenem roku blago diskretno zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračanja blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Naročnine na knjižne škatle Zmenek s knjigo

Kupec ob oddaji naročila na knjižno škatlo Zmenek s knjigo sklene naročnino za nedoločen čas (ne velja na enkratni nakup knjižne škatle), glede na izbrani terminski plan plačil;  možnosti terminskih planov plačil določi KUD Sodobnost International, Suhadolčanova 64, 1231 Ljubljana Črnuče (v nadaljevanju Sodobnost). Pred oddajo naročila mora naročnik pozorno preveriti pravilnost vnesenih podatkov. V kolikor pri naročilu ne bodo vneseni vsi zahtevani podatki, bo sistem naročnika o tem obvestil.

Naročnina na knjižno škatlo se sklene za nedoločen čas z avtomatičnim podaljšanjem naročila za naslednje obračunsko obdobje po zaključku vsakega obračunskega obdobja po takrat veljavni ceni oziroma do odpovedi naročnine prek elektronskega naslova sodobnost@guest.arnes.si. Odpoved naročnine velja za naslednje obračunsko obdobje (vnaprej plačane knjižne škatle bo naročnik prejel). Obračunska obdobja za knjižne škatle so različna: obračun na vsaka dva meseca, na pol leta ali na eno leto. Knjižne škatle se naročniku na izbrani naslov pošiljajo vsaka dva meseca. Stroški pošiljanja knjižne škatle (po Sloveniji) so vključeni v ceno/naročnino. Ob sklenitvi naročnine ima kupec možnost izbrati plačilo po predračunu ali direktno vezavo prek kreditne kartice. V kolikor kupec izbere direktno vezavo prek kreditne kartice, se plačila knjižne škatle avtomatsko izvedejo 1. v mesecu. Naročnik se zaveže, da bo imel na kreditni kartici dovolj sredstev, da se bo plačilo naročnine lahko izvedlo.

Naročnik ima pravico, da v 14 dneh odstopi od pogodbe/naročnine brez navedbe razlogov za odstop. Odstopni rok poteče v 14 dneh od datuma naročila. Nedvoumno izjavo o odstopu od pogodbe (ime in priimek naročnika, naslov, navedbo naročnine, telefonska številka in e-naslov, podatke o TRR) lahko naročnik pošlje na elektronski naslov sodobnost@guest.arnes.si. Če naročnik odstopi od pogodbe, mora prejete knjižne škatle vrniti najpozneje v 14 dneh po sporočilu, da odstopa od pogodbe, pri čemer naročnik sam krije stroške vračila posamezne knjižne škatle. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe bo Sodobnost v roku 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu naročniku vrnila vsa prejeta naročila. Prejeto knjižno škatlo mora naročnik vrniti v stanju, v kakršnem je bila, ko mu je bila izročena. Posamezno knjižno škatlo lahko naročnik vrne na naslov: KUD Sodobnost International, Stare Črnuče 2b, 1000 Ljubljana.

Pisna dokazila o naročilu se skupaj s splošnimi pogoji hranijo v uredništvu Sodobnosti in so naročniku dostopna na podlagi njegove zahteve. Sodobnost z osebnimi podatki ravna skrbno in v skladu z vso veljavno slovensko in evropsko zakonodajo.

Z naročilom naročnik potrjuje, da se strinja s splošnimi pogoji poslovanja.

Pritožbe in spori 
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova sodobnost@guest.arnes.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Varovanje podatkov

Lastnik spletnega mesta sodobnost.com zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da obiskovalec v spletni trgovini opravi nakup) ter pošiljanje reklamnega gradiva. Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi. V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo. Obiskovalec z izvedeno registracijo dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri registraciji so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Trajno hranimo podatke, ki jih je obiskovalec vnesel ob registraciji v računalniški sistem, ki je ustrezno varovan in zaščiten. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

Avtorske pravice

Spletno mesto sodobnost.com je v lasti podjetja KUD Sodobnost International. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

KUD Sodobnost International
Suhadolčanova 64
1231 Ljubljana-Črnuče

ID za DDV: SI72758783
Zavezanec za DDV: DA
TRR: IBAN SI56 0310 0100 1294 240

Email: sodobnost@guest.arnes.si
Internet: www.sodobnost.com, www.nasamalaknjiznica.si

Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Shopping Cart