Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Susanna Mattiangeli , , , , , ,

Učiteljica

19.90

  • Ilustracije: Chiara Carrer
  • Prevod: Dušanka Zabukovec
  • Vezava: trda
  • Število strani: 26
  • ISBN: 978-961-6970-94-5
  • Leto izida: 2018
  • Starost: 3+

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.
Zlata hruška je znak kakovosti mladinskih knjig.

Poznamo velike in majhne učiteljice.
Okrogle in vitke.
Lahko so temne ali svetle, zgubane ali gladke,
pikaste, rožaste, vzorčaste, črtaste ali kariraste.
Toda kaj se skriva znotraj učiteljic?

Ta slikanica je zabaven in razposajen potret učiteljic. Pozorno jo preberite in poglejte – gotovo boste v njej našli tudi svojo.

 


Mnenja:

 

Nina Prešern – Gospodična knjiga

Slikanica italijanske avtorice Susanne Mattiangeli se začne že v notranjosti platnic, potiskanih s čudovitim cvetličnim vzorcem (kdor bi imel takšne tapete/prt, naj dvigne roko!) in silhueto ženskega telesa. Predstavljamo si, da je to prazna, še nedotaknjena učiteljica, o kateri v nadaljevanju izvemo vse sorte. Najprej samoumevne, že skoraj banalne reči, ki nas nasmejijo. Učiteljica ima namreč sprednji in zadnji del, glavo, prsi, zadnjico, okončine. Nam slikanica pove še kaj novega?

 

Gaja Kos – LUD Literatura

Ta zelo estetska slikanica se ponuja dvojnemu naslovniku: otroci bodo verjetno vsaj malo potolaženi ob spoznanju, da so tudi učiteljice (samo) ljudje in morda prijetno presenečeni, da so lahko celo izhodišče za zabavno knjigo, odrasle pa z lahkoto pospremi nazaj v čase, ko s(m)o še sami gulili šolske klopi in se potili ob kakšni posebno strašni učiteljici ali skoraj sproščeno zadihali ob kakšni prijazne vrste.

 

Orbis Pictus

Odkrit, humoren in igriv pristop, s katerim sta pisateljica in ilustratorka v Učiteljici zgradili simpatičen omaž učiteljicam vseh oblik, je kakovosten primer slikanice za vse starosti, saj združuje kreativno učenje, mladim bralcem neobremenjeno predstavi kompleksnejše teme, odraslim pa pričara nostalgična občutja o času, ko so tudi oni sedeli v šolskih klopeh.

Susanna Mattiangeli
Susanna Mattiangeli je izvrstna italijanska avtorica, ki za otroke že vrsto let ustvarja različne projekte, vodi risarske in lutkovne delavnice ter poučuje kreativno pisanje. Za svoja vrhunska dela je leta 2018 prejela eno najprestižnejših nagrad na področju otroške književnosti – italijansko Andersenovo nagrado za pisateljico leta. Pri založbi Sodobnost International so izšle tri njene knjige: slikanici Učiteljica in Kdo je Nino? ter knjiga za otroke Mina HB.

Morda vam bo prav tako všeč…

  • NAGRADA
Shopping Cart