Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Philip Ardagh , , , ,

Strašni časi

16.90

  • Ilustracije: David Roberts
  • Prevod: Ana Barič Moder
  • Vezava: trda
  • Število strani: 143
  • ISBN: 978-961-7047-08-0
  • Leto izida: 2018
  • Starost: 9+

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Tretja knjiga v trilogiji Edija Dikensa.

Če živiš v Groznem koncu z norim stricem Jožetom in s še bolj noro teto Noro, soočil pa si se že s kopico predvidenih, odštekanih, celo naravnost groznih dogodivščin, ti majhen poskok do Amerike, da bi tam preveril, kako potekajo družinski posli, ne bi smel vzbujati pretiranih skrbi. Tudi če te res spremlja (ne povsem) zaupanja vredna lejdi Cecilija Brejc. Nekaj nelagodja morda lahko občutiš, ko na krovu ladje s simpatičnim imenom Prevzetna pujsa opaziš starega lopovskega znanca, za katerega na žalost sumiš, kaj naklepa … Bo ubogi Edi srečno zapustil krov ladje? Philip Ardagh je z zgodbami o Ediju Dikensu osvojil bralce širom po svetu, Strašni časi pa znova prinašajo obilo zabave, heheta in gromkega smeha! Če ne verjamete, poglejte ilustracije. In se potem zatopite v branje ene najbolj odštekanih knjig o mladem Ediju.


Mnenja:

Nina Prešern – Gospodična knjiga

Knjige nerada ločujem po starosti, še manj po spolu, a naj vseeno prav pri tej glasno dodam: pomolite jo v roke kakšnemu fantiču! Takemu, ki pravi, da so knjige skrajno dolgočasne … da so zanimive samo igrice in risanke, v knjigah pa se občutno premalo dogaja … Bomo videli, ali se bo s tem po branju Strašnih časov še strinjal!

Philip Ardagh
Philip Ardagh (1961) je angleški pisatelj, ki je napisal več kot sto stvarnih in leposlovnih knjig za otroke, mladino in odrasle. Leta 2000 mu je z otroškim romanom Grozni konec uspel velik preboj; z njim se je priljubil tako bralcem kot kritikom in knjiga je danes prevedena že v več kot trideset jezikov. Zanimivo je, da Grozni konec sprva sploh ni bil mišljen kot knjiga. Šlo je namreč za zbirko pisem, ki jih je Ardagh pošiljal nečaku Benu v letih, ki jih je ta prebil v internatu. V njih so opisane dogodivščine enajstletnika Edija Dikensa, ki odrašča v karikirani in parodirani viktorijanski Angliji, in jih opisujejo kot “eksplozivno mešanico Dickensa in Montyja Pythona” (Guardian). Groznemu koncu je sledilo še pet knjig o Ediju Dikensu, ki jih prav tako odlikuje Ardaghov edinstveni slog, poln nenavadnega humorja, besednih iger in avtorjevih pripomb, s katerimi sproti komentira dejanja svojih ekscentričnih junakov.

Morda vam bo prav tako všeč…

Shopping Cart