Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Upravičeni ste do brezplačne dostave!
Chris Riddell , , , ,

Otilija na morju

23.90

  • Ilustracije: Chris Riddell
  • Prevod: Ana Barič Moder
  • Vezava: trda
  • Število strani: 206
  • ISBN: 978-961-6970-78-5
  • Leto izida: 2017
  • Starost: 9+

Otilija Erjavec in njen najboljši prijatelj gospod Murko sta običajno nerazdružljiva. Toda tokrat se je gospod Murko čisto sam odpravil na Norveško, da bi našel Še kar veliko nogo, grozovitega trondheimskega trola. Otilija se poda za gospodom Murkom, sledi mu s podmornico, hidroplanom in splavom, dokler se nazadnje iz oči ne sreča s strašnim trolom. Podajte se z njima na neverjetno pustolovščino.

Chris Riddell
Chris Riddell je angleški avtor, ilustrator del za otroke, riše pa tudi politične karikature za časopis Observer. Prejel je že mnogo nagrad, med drugim je bil leta 2015 nagrajenec Waterstonesove nagrade za otroško delo. Že trikrat (leta 2001, 2004 in 2016) je bil nagrajen s prestižno britansko nagrado Kate Greenaway. Pogosto sodeluje z drugimi avtorji, na primer s Paulom Stewartom, Neilom Gaimanom, Russellom Brandom, Michaelom Rosenom, tudi sam je ustvaril nekaj popularnih serij knjig. Ko je obiskal brata v Maleziji, je ustvaril serijo knjig o Otiliji, prva je bila Otilija in rumena mačka, sledili sta Otilija gre v šolo in Otilija na morju. Narisal je tudi naslovnice za časopise Punch, Economist, New Statesman in Literary Review. Chris Riddell ima od sladkarij najraje gumi bombone.Več na: chrisriddellblog.tumblr.com.
Ana Barič Moder
Ana Barič Moder (1979) je književna prevajalka iz francoščine in angleščine. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je diplomirala iz francoščine in primerjalne književnosti; doslej je prevedla več kot trideset del za odrasle in otroke. Med njimi so romani in kratka proza (Raymond Queneau, Assia Djebar, Maylis de Kerangal, William Trevor, Velibor Čolić, Ian McEwan, Kurt Vonnegut idr.), dvoje dramskih besedil (Matei Vişniec) ter knjige za mladino (John Green, Sarah Crossan, Philip Ardagh, Chris Riddell, Roald Dahl). Za svoje delo je bila večkrat nagrajena: leta 2012 je prejela priznanje Radojke Vrančič za prevod Modrih cvetk Raymonda Queneauja, leta 2020 častno listo IBBY za prevod mladinskega romana v verzih Zavetje vode Sarah Crossan, leta 2021 pa Nodierovo nagrado za prevod Priročnika za izgnance Veliborja Čolića.

Morda vam bo prav tako všeč…

  • Out of stock
Shopping Cart