Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Jaume Copons in Liliana Fortuny , , , ,

V boj za Nautilus!

16.90

  • Ilustracije: Liliana Fortuny
  • Prevod: Veronika Rot
  • Vezava: mehka
  • Število strani: 145
  • ISBN: 978-961-7047-48-6
  • Leto izida: 2019
  • Starost: 9+

Zbirka Arne in pošasti.

 

Živijo!

Sem Arne Orglar. Če si prebral mojo prvo knjigo Prihaja g. Flat, potem me že poznaš. Če je nisi, pa te opozarjam: v moji sobi živi polno pošasti (pravzaprav bolj pošastkov). Sprašuješ, od kod so se vzeli? Zlobni dr. Brst jih je nagnal iz Knjige o pošastih in zdaj so pri meni. Toda groza: v bližino je prineslo tudi dr. Brsta in njegovega pomočnika Dremča. Uničiti nameravata restavracijo Nautilus! K sreči je z nami tudi šef Rol, prava kuharska pošast, ki nam bo pomagal preprečiti zlobne namene dr. Brsta. V naši družbi te čakajo nepozabne dogodivščine!

 


Mnenja:

Moj malček

Besedilo duhovite in napete zgodbe, prave krohotavke, poživljajo velike, stripovske ilustracije z oblački, ki olajšajo in osladijo branje tudi manj veščim bralcem. Vsebina bo zagotovo pritegnila dečke, ki še niso odkrili, zakaj je branje prijetno. In še dobra novica za vse, ki se bodo nad zgodbo navdušili: o Arnetu in pošastih pripoveduje tudi prva knjiga iz zbirke.

Jaume Copons in Liliana Fortuny
Jaume Copons (1966) je katalonski pisatelj otroške in mladinske literature. Sprva je bil scenarist priljubljene otroške oddaje Sezamova ulica, in preden se je v celoti posvetil pisanju, je delal tudi kot srednješolski učitelj. Piše romane, kratke zgodbe, stripe, grafične romane, pesmi in scenarije za radijske ter televizijske programe. Mednarodno prepoznavnost mu je prinesla serija knjig Arne in pošasti. Njegova dela so prevedena v več kot deset jezikov. Za svoje delo na medijskem in literarnem področju je prejel več nagrad, med drugim večkrat nagrado za katalonsko otroško literaturo Atrapallibres. Jaume Copons rad obiskuje šole in tako vzpostavlja neposreden stik s svojimi bralci. Več na: www.jaumecopons.com.   Liliana Fortuny (1976) je katalonska ilustratorka in animatorka. Izobraževala se je na šolah za umetnost in oblikovanje Escola Massana in Llotja de Barcelona. Kot animatorka je delala v oblikovalskem studiu, ustvarila je tudi nekaj glasbenih posnetkov in naslovnic albumov, najbolj pa je znana po seriji knjig Arne in pošasti, katerih soavtor je Jaume Copons. Več na: lilianafortuny.com.  

Morda vam bo prav tako všeč…

Shopping Cart