Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Bono Bidari , , , ,

Jaz, Elvis Riboldi

19.90 15.92

  • Prevod: Veronika Rot
  • Vezava: trda
  • Število strani: 200
  • ISBN: 978-961-6970-46-4
  • Leto izida: 2016
  • Starost: 9+

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Elvis Riboldi je krasen fant, ki še muhi ne bi storil žalega. Zato v tej knjigi ne nastrada nobena muha. Uničenje prizadene le:

– hišo (od temeljev do strehe),
– nekaj sto avtomobilov,
– 82 motorjev,
– 16 oken,
– 12 barvic,
– 8 naprav in šolski stroj,
– 5 jajc,
– 1 dragoceno uro
… in še nekaj drobnih predmetov, koz so na primer budlike, očala in rojstnodnevna torta.

Če misliš, da pretiravamo, potem ne poznaš Elvisa. Kaj še čakaš?


Mnenja:

 

Nina Prešern – Gospodična knjiga

Knjiga na površju zelo nasmeje, v samem bistvu pa je za otroke z diagnozama ADHD in ADD ter njihove starše zelo resničen zapis o tem, kar vsak dan doživljajo na svoji koži, in to ni nič kaj zabavno. Tako branje vidim kot možnost za poistovetenje in sprostitev, zato naj roma v roke vseh t. i. navihanih, nabritih, porednih otrok (ne samo dečkov), z diagnozo ali brez nje. Knjigo naj preberejo tudi njihovi starši, saj bodo ob branju vsaj za eno uro z več smisla za humor pogledali na vse tiste težje obvladljive oblike vedenja svojega otroka, ki vsak dan zelo obremenjujejo celo družino. Če vas lahko nasmeje Elvis, zakaj vas ne bi večkrat tudi vaš hiperaktivnež?

Gaja Kos – LUD Literatura

Pri knjigi Jaz, Elvis Riboldi, otroškem striporomanu, zadeve niso povsem premočrtne; izkušen bralski maček utegne pričakovati kakšen izviren štos več (pri čemer je treba dodati, da se bodo otroci gotovo zabavali!), sploh, če je bral platnično besedilo kot napoved v prvi vrsti špasne, zafrkantske, dinamične vsebine. Ampak kmalu se bo izkazalo, da je platnično besedilo zajelo eno samo plast zgodbe in bralca zavedlo – ne, ni štos samo v štosih, pač pa se četverica avtorjev na lahkoten, karikiran in v tem primeru tudi čisto spodobno špasen način pravzaprav loti problemske teme: hiperaktivnosti pri otrocih. Takšen pristop je vsekakor svež, tema v mladinski književnosti še ne prežvečena, knjiga pa ima še nekaj drugih odlik, med drugim zelo dinamično ilustracijo, ki je Elvisu risana na kožo, in posrečene like, med katerimi še posebej izstopata Elvisova starša.

Bono Bidari
BONO BIDARI SPLOH NE OBSTAJA! To skrivnost poznajo le najboljši Elvisovi prijatelji. Kdo se potem skriva za tem imenom? To so štirje odrasli moški, ki jim Elvis ne da miru. Z vedno novimi dogodivščinami, neverjetnimi domislicami in nenamerno uničevalnim obnašanjem jih nenehno sili k iskanju svinčnikov in papirja ter da zapišejo in narišejo vse, kar se v Elvisovem svetu dogaja. Elvisa nikoli ne pustijo na cedilu Jaume Copons, Daniel Cerdà, Ramón Cabrera in Òscar Julve. Vsi štirje in vsak posebej so prejeli številne nagrade. Jaume Copons piše. Piše za odrasle, mladino in otroke. Romane, zgodbe, scenarije. Včasih piše sam, včasih pa s svojimi bonobidarovskimi kolegi. Rad si izmišlja zgodbe, ki se niso zgodile, rad pa piše tudi o tistih, ki so se, a si domišlja, da bi se lahko zgodile drugače. Daniel Cerdà je televizijski scenarist, ki je za otroške televizijske serije, ki jih je ustvaril, prejel številne nagrade. Poleg tega je tudi glasbenik in pisec zgodb za otroke. Brez njega Elvis zagotovo ne bi bil tak glasbeni navdušenec. Ramón Cabrera je prav tako priznan televizijski scenarist, ki je posodil glas številnim hudomušnim, nagajivim, malce drugačnim in nadvse priljubljenim junakom risanih serij. Elvisove dogodivščine so prišle tudi iz njegove glave. Òscar Julve pa je ilustrator, ki je Elvisu in njegovi druščini prijateljev in malo manj prijateljev dal obliko. Pa številnim drugim stripovskim in risanim televizijskim junakom tudi. Ja, kar štiri glave so potrebne, da spravijo skupaj junaka Elvisovega kova!

Morda vam bo prav tako všeč…

  • Out of stock
  • Otilija na morju

    23.90 19.12 Dodaj v košarico
Shopping Cart