Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Mamut

22.90

Ilustriral: Melvin
Prevedla: Stana Anželj
Vezava: trda
Število strani: 108

Opis

Ležal je v plitvi kotanji, z glavo na travi, eno uho obsijano z mesečino, in smrčal. Debel trebuh, majhen rep … Teo ga je lahko zavohal. Nenadoma je mamut zganil glavo.

Junak te zgodbe je TEODOR BOB PRINCEL PRVI. Teo ima tisoč pravic in dolžnosti. Ples, judo, matematika, nogomet, petje. Zna igrati klavir in se spozna na mamutove kakce. In ne samo to: Teo ve, kje leži pradavnina. Odbita in ganljiva zgodba o prijateljstvu in domišljiji.

  • Čudovito oblikovan strip, napolnjen z domišljijo in pustolovščinami, ki nemudoma pritegnejo mlade bralce.
  • Junaki, ki se vsakomur zasidrajo v srce.
  • Ganljiva zgodba na subtilen način obravnava občutenje samote in njen vpliv na otroka.
  • Večplasten prikaz odnosa med otrokom in njegovo družino.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč evropske komisije.


Mnenja:

Ajda naklada

Knjiga je na prvi pogled čisto prismuknjena. Način risanja je res hecen in sem se tudi sama ob ilustracijah prav fino zabavala. Všeč mi je tudi uporaba medmetov in na splošno humor v knjigi. A pod tem humorjem in ilustracijami se skriva globlje sporočilo, ki ni niti malo zabavno. Tako kot mnogi otroci te dni, je tudi Teo velikokrat osamljen, saj se starša ukvarjata vse več s kariero in imetjem, kot pa z njim. Pogreša starša in sestro.

Fotografija: Ajda naklada