Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Kęstutis Kasparavičius , , , , ,

Mala zima

21.90

  • Ilustracije: Kęstutis Kasparavičius
  • Prevod: Klemen Pisk
  • Vezava: trda
  • Število strani: 77
  • ISBN: 978-961-6970-02-0
  • Leto izida: 2015
  • Starost: 5+

Ste kdaj pomislili, da si hiše v mestu včasih zaželijo pretegniti noge? Predstavljajte si, da se nekega dne izrujejo iz tal s temelji vred in se odpravijo na potep. Mestna hiša se odpravi v kino. A kino je obtičal za trgovino s sladkarijami, ki se je zataknila v množici občudovalcev. Celo stara cerkvica se ne more zadržati in se odpravi v park…

In to je ena od desetih neverjetnih in humornih zgodb Kęstutisa Kasparavičiusa, ki svoje bralce vedno znova preseneča, neutrudno izumlja nemogoče, hkrati pa neumorno išče modrost. Z njegovo dragoceno pomočjo se bodo bralci naučili gledati na svet nekoliko drugače: bolj pozorno, bolj natančno in predvsem bolj izvirno. Kdo ve, morda bo tudi staršem po branju teh knjig večkrat zastal korak ob drobnih čudežih.


Mnenja: 

 

Gaja Kos – LUD Literatura

Najboljša je prav naslovna Mala zima, zanimiva je tudi zgodba Pande, v kateri avtor »pojasni«, kako so pande dobili »današnjo« črno-belo podobo, medtem ko je na primer Beli valček, v katerem gredo odslužene obleke po svoje, na lepše, tiste sorte, ki bi ji lahko rekli že videna. Torej? Kasparavičiusova ilustracija, ki združuje tako realistične kot domišljijske elemente, bralca uspešno popelje v svetove njegovih zgodb, ki so, kot rečeno, nekoliko podvržene kakovostnim nihljajem, a nikoli povsem za odmet.

Kęstutis Kasparavičius
Kęstutis Kasparavičius je priznani litovski avtor knjig za otroke in ilustrator. Njegove knjige poznajo otroci vse od Evrope in Azije pa do Severne in Južne Amerike, saj so bile prevedene v več kot 26 jezikov. Pisateljev slog je vedno mogoče zlahka prepoznati. Njegovi glavni tehniki ilustriranja sta svinčnik in akvarel, v svojih duhovitih zgodbah pa najraje upodablja živali ali vsakdanje predmete. Za svoja dela je prejel številne nagrade, med drugim so mu nagrado za odličnost prisodili na knjižnem sejmu v Bologni, za svoj opus otroške literature pa je prejel nagrado, ki jo podeljuje litovsko ministrstvo za izobraževanje in znanost. Večkrat je bil nominiran tudi za prestižni mednarodni nagradi – spominsko nagrado Astrid Lindgren in nagrado Hansa Christiana Andersena.

Morda vam bo prav tako všeč…

Shopping Cart