Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Medvedovanje

21.90

Prevedel: Klemen Pisk
Vezava: trda
Število strani: 24
Starost: 5+

Opis

Ob približevanju najlepšega praznika v letu, božiča, se družina rjavih medvedov poda na veliko božično potovanje okrog sveta, da bi obiskala bližnje in daljne sorodnike. Tudi tiste, ki živijo v najbolj skritih kotičkih sveta in najbolj nenavadnih deželah. Od belih medvedov na severnem tečaju, medvedov očalarjev v vlažnem tropskem gozdu, koal, ki se zabavajo z okraševanjem emuja, vse do šrilanških medvedov šobarjev, himalajskih medvedov in pand na daljnem Kitajskem – vsi se na najrazličnejše načine zavzeto pripravljajo na božič, njihovi Božički pa so tako raznovrstni, kot so medvedi sami!

Ključne besede: medvedi, božič, potovanje, svet, navade in običaji, različne dežele.

Zakaj je knjiga dragocena: Ker nas skozi prijetno pripoved pripravi na praznovanje božiča in nas s svojo zgodbo povabi k premisleku o praznovanjih. Prav tako se spoznamo z različnimi vrstami medvedov in različnimi običaji.


Mnenja:

Maja Črepinšek – Moj malček

Slikanico odlikujejo izjemne ilustracije polne humorja, domišljije in šarma, s številnimi očarljivimi podrobnostmi, ki besedilo dopolnjujejo z zgodbami brez besed. Zgodba, ki pričara prijetno praznično vzdušje, pripoveduje, da so običaji praznovanja po svetu različni, a enako prijetni. Spotoma predstavi različne vrste medvedov in značilnosti okolja, v katerem živijo.