Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Znižanje
Znižanje

Jeti, v katerega ni nihče verjel

19.90 10.00

Ilustrirala: Aleksandra Gołębiewska
Prevedel: Klemen Pisk
Vezava: trda
Število strani: 36
Starost: 5+

Opis

Na daljni zasneženi Himalaji živi skrivnostno bitje. Jeti. Toda dejstva temu nasprotujejo, prav tako številke, znanost temu oporeka! Vsi v razredu pravijo, da jeti ne obstaja, da so to le pravljice za majhne otroke. Vsi, razen enega dečka, ki kljub posmehu sošolcev in materinemu dvomu verjame vanj in se trudi dokazati, da je resničen. Kako ne bi bil? Rad ima kakav, ceni dobre šale in dobro glasbo, ima umetniško dušo in je izvrsten prijatelj. Toda dečkov prijatelj ima veliko težavo: izgine, kadar nekdo o njem podvomi, saj niti sam ne verjame vase …

Izvirna in ganljiva zgodba o tem, kako nemogoče lahko postane resnično. Le verjeti je treba vase!

Ključne besede: jeti, prijateljstvo, pomoč, empatija, iskanje identitete, zaupanje vase, umetnost.

Zakaj je knjiga dragocena: Izvirna zgodba predaja pomembno sporočilo, da tisto, kar se na prvi pogled zdi nemogoče, lahko uresničimo, če zaupamo in verjamemo vase. Poudarja pomen prijateljstva in naklonjenosti, pa tudi empatijo in sočutje, s katerima lahko sočloveku pomagamo pri odkrivanju lastne identitete in uresničevanju njegovih potencialov. Neopazno slikanica poudari tudi zdravilni učinek umetnosti.


Mnenja:

Veronika Šoster – Bukla 162

Topla in ganljiva zgodba o prijateljstvu in o tem, da je tudi nemogoče lahko mogoče, če si res zaželimo, je polna čarobnosti in prismuknjenih trenutkov.

Matic piše

Bistvo te knjige ni odpreti razpravo, ali jetiji obstajajo ali ne. Nekateri v njihov obstoj verjamejo, drugi ne. Bistvo te knjige, ki bo očarala mlajše in starejše bralce, je verjeti. Verjeti in zaupati v svoje lastnosti, sposobnosti, znanje, preprosto vase. Samo tako bodo vanje (in v nas) verjeli tudi drugi. Tako zelo preprosto.

Maja Črepinšek – Moj malček

Nenavadna zgodba Asie Olejarczyk pripoveduje, kako pomembno je verjeti vase in kako pomembno je, da v otroka verjamejo tisti, ki so mu najbliže. Govori o osamljenosti in o pritisku mnenja vrstnikov, toda tudi o pogumu in naklonjenosti, ki jo lahko podarjamo drug drugemu. Na izviren način spodbuja empatijo in vabi k sprejemanju drugačnosti. Zgodba otroke spodbuja k širjenju domišljije, k branju in k izražanju z likovnimi izdelki. Vstopanje v domišljijske svetove je pot razvijanja ustvarjalnega mišljenja! Slikanico krasijo ilustracije Aleksandre Gołębiewske, ki imenitno dopolnjujejo besedilo.