Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

H2O in skrivna vodna misija

22.90

Ilustrirala: Galina Miklínová
Prevedel:
Peter Svetina
Vezava: trda
Število strani: 79

Opis

Zgodba odličnega češkega avtorja Petra Stančíka se osredotoča na vodo, ki daje življenje. Voda ima formulo H₂O, kar so tudi začetnice glavnih junakov, Huga, Huberta in Ofelije, ki se s pomočjo zmanjševalca in miniaturne podmornice odpravijo na različne konce vodovodne napeljave. Ste kdaj pomislili, da so ravno vodovodne cevi tiste, ki vodijo v vsak dom, v vsako tovarno in v vsako učilnico? V vsak še tako skrit kotiček sveta. Seveda zgodba ne bi bila tako napeta, če se v njej ne bi pojavil zlobni profesor Vulpes.

Ključne besede: voda, svet, izumi, dogodivščina, prijateljstvo, znanstvena dejstva.

Zakaj je knjiga dragocena: Ker poleg odlične in napete zgodbe na robovih strani najdete zabavne podrobnosti, zgodovinska in znanstvena dejstva ter celo recepte za najljubše jedi junakov iz knjige!

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč evropske komisije.

Oglejte si notranjost:


Mnenja:

Urška Bračko – Bukla 162

Izjemno domiselna zgodba češkega avtorja je pospremljena z dinamičnimi dvostranskimi ilustracijami in tistimi ob robovih, ki popestrijo branje. Poleg tega se v knjigi skriva še veliko duhovitih in poučnih botaničnih razlag, recepti in opisi znanih ljudi. Zgodbo, ki bo očarala vso družino, je odlično prevedel Peter Svetina, ki bi si ga zlahka zamislili tudi v vlogi avtorja te knjige!

Gaja Kos – Lud Literatura

Zaključek v duhu konca knjige bi šel pa nekako takole – zdaj veste, da je knjigo treba vzeti v roke, o tem ni kaj premišljevati, zabavno bo pa vseeno.