Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Upravičeni ste do brezplačne dostave!
Petr Stančík , , , , , ,

H2O in skrivna vodna misija

22.90

  • Ilustracije: Galina Miklínová
  • Prevod: Peter Svetina
  • Vezava: trda
  • Število strani: 80
  • ISBN: 978-961-7132-08-3
  • Leto izida: 2021
  • Starost: 8+

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.
Zlata hruška je znak kakovosti mladinskih knjig.

Zgodba odličnega češkega avtorja Petra Stančíka se osredotoča na vodo, ki daje življenje. Voda ima formulo H₂O, kar so tudi začetnice glavnih junakov, Huga, Huberta in Ofelije, ki se s pomočjo zmanjševalca in miniaturne podmornice odpravijo na različne konce vodovodne napeljave. Ste kdaj pomislili, da so ravno vodovodne cevi tiste, ki vodijo v vsak dom, v vsako tovarno in v vsako učilnico? V vsak še tako skrit kotiček sveta. Seveda zgodba ne bi bila tako napeta, če se v njej ne bi pojavil zlobni profesor Vulpes.

 


Mnenja:

 

Urška Bračko – Bukla 162

Izjemno domiselna zgodba češkega avtorja je pospremljena z dinamičnimi dvostranskimi ilustracijami in tistimi ob robovih, ki popestrijo branje. Poleg tega se v knjigi skriva še veliko duhovitih in poučnih botaničnih razlag, recepti in opisi znanih ljudi. Zgodbo, ki bo očarala vso družino, je odlično prevedel Peter Svetina, ki bi si ga zlahka zamislili tudi v vlogi avtorja te knjige!

 

Gaja Kos – LUD Literatura

Zaključek v duhu konca knjige bi šel pa nekako takole – zdaj veste, da je knjigo treba vzeti v roke, o tem ni kaj premišljevati, zabavno bo pa vseeno.

Glas vrstic

Odlična pustolovska knjiga, polna dogajanja, dinamike, zanimivih likov in koristnih informacij ob strani zgodbe. Otrok izve veliko poučnih stvari, pa še kakšen recept za piko na i. Celoten paket bo zagotovo navdušil mlade bralce. Priporočam!

Petr Stančík
Petr Stančík (1968) je češki avtor, ki je do leta 2006 ustvarjal pod psevdonimom Petr Odillo Stradický ze Strdic. Študiral je režijo na Akademiji uprizoritvenih umetnosti v Pragi, danes pa se v celoti posveča pisanju. Je pesnik, prozaist, avtor otroških knjig, scenarist, pisec reklamnih besedil, esejist. Otrokom so namenjene podzemna pravljična grozljivka Koren ga je potegnil pod zemljo (Mrkev ho vcucla pod zem, 2013), štiri napete dogodivščine jazbeca Hrujde (Jezevec Chrujda, 2014–2017) in knjiga O lijevi luknji (O Dířes Trychtýře, 2016), ki ima čisto pravo luknjo, skozi katero lahko po slamici pijete recimo sok. Leta 2015 je prejel nagrado Magnesia Litera, leta 2018 pa je za otroško knjigo H2O in skrivna vodna misija prejel češko zlato pentljo. Njegova dela združujejo dejstva s fantazijo, prepredena so s skrivnostnostjo ter opozarjajo na pomen majhnih užitkov v življenju.
Galina Miklínová
Galina Miklínová (1970), češka ilustratorka in režiserka animiranih filmov, je avtorica priljubljene risanke o Kanafasku (O Kanafáskovi) in petih avtorskih kratkih filmov. S pisateljem Pavlom Šrutom je spravila na svet trilogijo Lihožerci (Lichožrouti; nagrade Magnesia Litera 2009, najlepša knjiga leta 2009, Magnesia Litera za knjigo desetletja. Vse tri knjige o lihožercih so prevedene v slovenščino). Po motivih prvega dela je leta 2016 posnela svoj prvi celovečerni animirani film Lihožerci (Lichožrouti; nagrada trilobit 2017 ter nominaciji za češkega Iva in za nagrado češke filmske kritike. Animirani film je bil preveden in predvajan tudi v Sloveniji). Za otroke je ilustrirala več kot trideset knjig. Njene ilustracije lahko med drugim občudujemo v knjigi H2O in skrivna vodna misija.
Peter Svetina
Peter Svetina se je rodil leta 1970 v Ljubljani. Študiral je zlasti v Ljubljani, nekaj malega pa tudi v Pragi. Slovensko književnost, ki jo je študiral, od leta 2003 poučuje na Univerzi v Celovcu. Piše za otroke (več) in za odrasle (manj). Prepričan je, da je za pisanje treba zlasti veliko brati, veliko opazovati in veliko poslušati – pisanje ob vsem tem zavzema manjši del. Z Barbaro, Klaro in Vidom pa s psičko Sintro stanuje v stari hiši na robu Ljubljane, od koder zmeraj znova kam odhaja in se zmeraj znova tja vrača. Njegova dela so prejela najprestižnejše domače in mednarodne nagrade in so izjemno priljubljena tako med literarnimi kritiki kot tudi med bralci. Peter Svetina se je dvakrat (leta 2020 in 2022) uvrstil tudi med šest finalistov za Andersenovo nagrado, najvišje mednarodno priznanje na področju mladinske književnosti.

Morda vam bo prav tako všeč…

Shopping Cart