Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Mina HB

19.90

Prevedla: Dušanka Zabukovec
Ilustrirala: Rita Petruccioli
Vezava: trda
Obseg: 125 strani
Starost: 8+

Opis

V tem zvezku boste našli same zanimive reči! To so zapiski, osebne zadeve ter resnične in izmišljene zgodbe Mine HB. Med njimi boste naleteli na neprilagodljivo učiteljico Valentino in naporna preigravanja pred tablo, na skrivno življenje številk, nekaj polomljenih kopij in na simpatijo po imenu Jakob Ternar. Odkrili boste tudi kopico dokazov o prijateljstvu. Minin bratec v omari prepeva operne arije, mamo in očeta je žal hipnotiziral računalnik, Mina pa piše pisma sebi v prihodnost … Nujno branje za vse sošolke in sošolce ter njihove starše!

Priznana italijanska avtorica Susanna Mattiangeli nam je pričarala izjemen svet deklice, ki je tako živahna in neustavljiva, da nas v trenutku posrka v svoje resnične in namišljene zgodbe. Avtorica je za svoje ustvarjanje leta 2018 prejela eno najprestižnejših italijanskih nagrad na področju otroške književnosti – Andersenovo nagrado za pisateljico leto.

Ključne besede: pisanje, šola, branje, prijateljstvo, prihodnost, domišljija, pisma, dogodivščine.

Zakaj je knjiga dragocena: Knjiga vabi mladega bralca k ustvarjanju tistega, kar ga zares veseli. Zagotavljamo, da bodo otroci knjigo prebrali iz čistega užitka in ne zato, ker bi jo morali.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč evropske komisije.


Mnenja:

Matic Slapšak  – Matic piše

Mina HB je ena tistih knjig, ki bodo mlajše spodbudile k branju. Starši malce bolj umetniško navdahnjenih otrok lahko vsekakor pričakujete, da bo knjiga sprožila naval domišljije in ustvarjanja. Samo pomislite, koliko različnih risbic, zgodbic in prigod, ki so jih tako ali drugače zabeležili in ovekovečili vaši otroci, se vam skriva po vseh mogočih (in nemogočih) kotičkih stanovanj in hiš, kleti, garaž in podstrešij? Vse to in še več je Mina HB.

Maja Črepinšek – Moj malček

Včasih ni lahko razbrati, kaj se je res zgodilo in kaj je plod Mininih sanjarij in pisateljskega daru, ki počasi polni s HB svinčnikom popisan zvezek, toda ali je to sploh pomembno, ko pa knjiga bralca povsem očara z vsebino, z živahnim tempom in raznolikostjo besedil, ki vključujejo tudi narobe pesmi, zgodbe, ki jih dopolniš sam, stripovske zgodbe, zgodbe iz polsna in zgodbe, ki se smešno krušijo iz očitnega sočnega nakladanja vse do gole, prozaične resnice. Knjiga Susanne Mattiangeli z ilustracijami Rite Petruccioli spodbuja veselje otrok do branja in jih vabi k ustvarjalnemu pisanju.

Urška Bračko – Booknjiga: Intervju z avtorico

V Italiji so v seriji knjig o Mini HB izšle že tri knjige. Kako so jo sprejeli domači bralci? Si dobila kakšne povratne informacije (feedback)?

Mina HB se je rodila v nekaterih zgodbah, ki sem jih pisala zgolj za zabavo, zdi se mi, da sta se ta lahkotnost in nepretencioznost ohranili v času. Že po prvih recenzijah sem razumela, da je bila dobro sprejeta. To je postalo še bolj očitno po prvih srečanjih z deklicami in dečki, ki so jo prebrali: jasno je bilo, da so brali iz čistega užitka in ne, ker bi to morali prebrati. To se pri srečanjih z mladimi bralci res pozna, saj se tudi sama zelo zabavam z njimi in z njihovimi vprašanji.  

Oglejte si notranjost: