Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Categories: ,

Kdo je Nino?

19.90

Ilustrirala: Mariachiara Di Giorgio
Prevedla: Dušanka Zabukovec
Vezava: trda
Število strani: 32

Opis

Nino se ne pusti ujeti: mirno se igra skrivalnice, kmalu zatem pa v astronavtski obleki potuje po vesolju; skoraj ga že zgrabiš, on pa skoči v bazen in ga ne najdeš več.

Kje je zdaj? Pri županu? Mogoče celo pri kraljici? Prav gotovo. Res ne veš, kaj vse je lahko otrok?

  • Otrok bo v zgodbi navdušeno prepoznaval svoje vloge v različnih okoljih in med različnimi ljudmi.
  • Poetična zgodba razkriva kompleksnost otrokovega bivanja in poudarja pomen prijateljstva.
  • Nostalgične ilustracije, polne literarnih namigov, ob katerih se bodo nasmihali tudi starši.
  • Avtorica je za svoja vrhunska dela leta 2018 prejela najprestižnejšo italijansko nagrado – Andersenovo nagrado za pisateljico leta.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč evropske komisije.


Mnenja:

Maja Črepinšek – Moj malček

Nenavadno slikanico Susanne Mattiangeli, ki vabi k poglobljenemu branju in premišljevanju, je mogoče »brati« tudi brez besed ob ogledovanju izjemnih ilustracij Mariachiare Di Giorgio. Ilustracije vabijo k sanjarjenju. Odpirajo vrata v svet, kjer otrok lahko sam obarva realnost, kot si jo želi on sam. Pisateljica je leta 2018 prejela najprestižnejšo italijansko nagrado – Andersenovo nagrado za pisateljico leta. Toplo priporočam!

Fotografija: Maja Črepinšek

Mami blogerke

Ob vsaki slikanici in ob vsakem otroku, ki jo prebira, se lahko pogovarjamo o mnogih temah, ki so tisti trenutek aktualne za starost in okoliščine v katerih se je znašel tisti hip. Vseeno pa vedno obstajajo tudi neke splošne teme, ki se jih vsebina dotika in nam lahko pomagajo raziskati notranji svet otroka, nam pomagajo učiti sočutja do sebe in drugih in podprejo razvozlavanje nekaterih ovir ali izzivov, s katerimi se otroci dnevno soočajo.

Slikanica Kdo je Nino? ponuja izvrstna izhodišča za pogovore o razumevanju sebe, prijateljev in odnosov med ljudmi. Morda tudi o tem, kako so se vsakodnevni odnosi spremenili zaradi karantene. Igramo sedaj še kakšno vlogo več ali kakšno manj?

Fotografija: Mama kuha