Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Philip Ardagh , , , ,

Grozni konec

16.90

  • Ilustracije: David Roberts
  • Prevod: Sandra Baumgartner – Naylor
  • Vezava: trda
  • Število strani: 131
  • ISBN: 978-961-6970-26-6
  • Leto izida: 2015
  • Starost: 9+

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Ko ima Edi Dikens enajst let, njegovi starši zbolijo za grozno boleznijo, zaradi katere porumenijo, postanejo pomečkani po robovih in začnejo zaudarjati po starih termoforjih. Edija za njegovo lastno dobro in na njegovo veliko smolo pošljejo od hiše. Dokler se starši ne pozdravijo, bo živel pri norem prastricu Jožetu in še bolj nori prateti Nori, v njunem domu, Groznem koncu. Ko se že na poti začnejo vrstiti srečanja z vse bolj čudaškimi ljudmi, prateta in prastric pa delujeta vse bolj noro, Edija zaskrbi, ali se ta pustolovščina sploh lahko dobro konča …

Philip Ardagh je svetovno znan avtor, knjige o Ediju pa so prevedene že v več kot 30 jezikov. Le zakaj? Za vse norosti in odštekane dogodivščine, ki jih preživi ubogi Edi, se avtor res težko odkupi s tem, da nas kar naprej spravlja v smeh …


Mnenja:

 

Gaja Kos – LUD Literatura

Za kaj v Groznem koncu pravzaprav sploh gre? Mladi Edi mora zaradi grozne bolezni svojih staršev, ki vključuje porumenelost, pomečkanost po robovih in zaudarjanje po starih termoforjih, za nekaj časa odpotovati s prastricem in prateto – vse lepo in prav, če le ne bi bil eden bolj nor od drugega. Potovanje na njun dom, imenovan Grozni konec, je prava komedija zmešnjav, neprijetna za Edija in še kako prijetna za bralca. Na srečo vseh se konča v Groznem koncu in ne z groznim koncem.

Philip Ardagh
Philip Ardagh (1961) je angleški pisatelj, ki je napisal več kot sto stvarnih in leposlovnih knjig za otroke, mladino in odrasle. Leta 2000 mu je z otroškim romanom Grozni konec uspel velik preboj; z njim se je priljubil tako bralcem kot kritikom in knjiga je danes prevedena že v več kot trideset jezikov. Zanimivo je, da Grozni konec sprva sploh ni bil mišljen kot knjiga. Šlo je namreč za zbirko pisem, ki jih je Ardagh pošiljal nečaku Benu v letih, ki jih je ta prebil v internatu. V njih so opisane dogodivščine enajstletnika Edija Dikensa, ki odrašča v karikirani in parodirani viktorijanski Angliji, in jih opisujejo kot “eksplozivno mešanico Dickensa in Montyja Pythona” (Guardian). Groznemu koncu je sledilo še pet knjig o Ediju Dikensu, ki jih prav tako odlikuje Ardaghov edinstveni slog, poln nenavadnega humorja, besednih iger in avtorjevih pripomb, s katerimi sproti komentira dejanja svojih ekscentričnih junakov.
David Roberts

Morda vam bo prav tako všeč…

  • Out of stock
Shopping Cart