Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Se v gozdu bojiš, Veliki volk?

16.90

Prevedla: Stana Anželj
Vezava: trda
Obseg: 34 strani

Opis

Mali in Veliki volk gresta raziskovat gozd. Veliki volk je ves zaskrbljen, saj povsod vidi nevarnost. Mali volk skuša očku vliti pogum in pred njim veselo odhlača na pot.

Šaljiva slikanica z izjemnimi ilustracijami in namigom na znano pravljico.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč evropske komisije.


Mnenja:

Orbis Pictus

Osrednja tema slikanice je strah in njegova nepojasnljiva moč, da se prenaša skozi generacije. Avtor tej deterministični maniri odlično kljubuje s svojo preobraženo pravljico in z uporabo medbesedilnih navezav ter tako nakaže rešitev v novi generaciji, v mladih, ki prečkajo zamere, zgodbe in strahove svojih prednikov. Hkrati pa enkratno podpiše misel, da je strah votel, okrog ga pa nič ni.

Alenka Štrukelj – Literarna lekarna

Zelo zanimiva v tem oziru je slikanica belgijskega avtorja Jana De Kinderja Se v gozdu bojiš, Veliki volk?, v kateri se Mali volk pomaga Velikemu volku premagovati strah pred pajki, neznanimi glasovi, žal pa mu ne uspe odpraviti strahu pred preteklostjo.