Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Kako prestrašiti pošast

19.90

Ilustrirala: Małgosia Zając
Vezava: trda
Število strani: 32

Opis

Imate pod posteljo pošast?
Je debela, ima eno oko in kremplje
na tacah? To bo ROBATA pošast.
Kar brez skrbi, na smrt se boji
godbe na pihala! Izpod postelje jo
preženete z glasno koračnico.
In če pošast ni ROBATA, pač pa
ZOBATA ali celo KOSMATA?
Dam vam dober nasvet:
takoj pokličite OTONA KOBILICO!

Oton Kobilica stanuje v stolpnici sredi mesta. Ravno razmišlja o naslednjem izumu, ko ga ves prestrašen obišče sosed Filip Zajec. Pod Filipovo posteljo se je zavlekla pošast! Toda pošast ni Filipova edina težava. Tu je še razgrajač Edi Glista, ki dečku vztrajno greni življenje. Bosta fanta kos zahtevni nalogi, ki terja veliko mero poguma in iznajdljivosti? Bosta izpod postelje uspela pregnati izjemno redek, predrzen in hudoben stvor? Bodo liter malinovega sirupa, žlica za serviranje krompirja in pesem o strašni punčki Mari res dovolj? Kaj pa nasilni Edi iz sedmega nadstropja? Le pogumno! Vsaka pošast ima svojo šibko točko.

  • Še ena duhovita pustolovščina izpod peresa avtorice Groznovilce.
  • Otroke bodo zabavale nenavadne in zanimive zamisli izvirnih junakov.
  • Z otroškimi strahovi (resničnimi in namišljenimi) se junaki spoprijemajo preudarno, samozavestno, spretno in pogumno.
  • Živahne like, zabavne pošasti in duhovite domislice spremlja dobro odmerjeno stopnjevanje napetosti.
  • Odlične, izvirne ilustracije.

Nagrade in nominacije: 

Uvrstitev v katalog Bele vrane (The White Ravens Catalogue).


Mnenja:

Gaja Kos – LUD Literatura

V opisih lastnosti posameznih pošasti prideta do izraza avtoričini dobro znani izvirnost in duhovitost (zobate pošasti na primer ne prenesejo malinovega sirupa proti kašlju, še več, slabo jim je že, če samo vidijo reklamo zanj …), ki se ji v podobi pridruži tudi ilustratorka – pri Filipu doma je na primer vse v znamenju mačk, s katerimi je obsedena njegova mama: obešalnik v obliki mačk, mačke na slikah, ure v obliki mačk, mačka na koledarju itd. 

Andraž Gombač – Primorske novice

Duhovito in prikupno prismuknjeno zgodbo s posrečenim iztekom spremljajo ilustracije v več tehnikah, ki nikakor niso zgolj upodobitev zapisanega. Ne samo besede, zgovorna je tudi množica detajlov, ki pritegnejo oko.

Maja Črepinšek – revija Moj malček

Imenitna zgodba Jane Bauer se otroških strahov loti izvirno in duhovito. Ja, pošasti je mogoče pregnati, le zdravilo zanje mora biti nenavadno! Hkrati z repatežem odločno pomete še z vrstniškimi nadlegovalci. Ste se vprašali, kaj je bilo v škatlici, ki prežene najhujše izmed pošasti? Ogledalce. Ogledalce, v katerem vsakdo zagleda samega sebe. Kdor je pošast, ga iz škatlice pogleda pošastna pošast! Slikanico, ki je ena najlepših obogatitev otroških knjižnih polic letošnjega leta, je odlično ilustrirala Malgosia Zajac. Toplo priporočam!