Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Znižanje
Znižanje

Bavbav

19.90 15.00

Ilustracije: Vilija Kvieskaitė
Prevedel:
Klemen Pisk
Vezava: trda
Obseg: 33 strani

Opis

Predstavljaj si, da ti nekdo ponoči ukrade žogo in se jo odpraviš iskat v temen gozd. Kaj če jo je ukradel BAVBAV? Veveriček in vranček skleneta, da bosta izgubljeno žogo našla, pa čeprav bosta morala premagati BAVBAVA.

Čudovito ilustrirana zgodba, ki vso družino nagovarja k pogovoru o strahu; vsakdo se namreč česa boji, celo najpogumnejši.

Mednarodna mladinska knjižnica v Münchnu vsako leto sestavi katalog Bele vrane, v katerega uvrsti najboljše knjige za otroke in mladino preteklega leta. Leta 2019 je bila vanj uvrščena tudi slikanica Bavbav.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč evropske komisije.


Mnenja:

Maja Črepinšek – Moj malček

Duhovita zgodba Benasa Bėrantasa igrivo spregovori o strahu in premagovanju strahu. O tem, da strah izgubi moč, ko se z njim soočimo. O tem, da je vse lažje, če se premagovanja težav lotimo v družbi prijateljev. Pa o tem, da je bolje, če se z drugimi odkrito pogovorimo, kot da jih sumničimo ali da jim celo lažemo. In da tudi tisti, za katere mislimo, da niso naši prijatelji, lahko to postanejo, ko jih bolje spoznamo. Mimogrede pa otroke spomni tudi, naj vedno povedo, če se odpravijo od doma, četudi le za kratek čas. Ker se vsakdo česa boji, kot izvemo na zadnjih straneh slikanice.

Ajda Lalič – Ajda naklada

Krasna slikanica, ki s sicer zelo preprostim jezikom, ki bo dostopen in razumljiv tudi za najmlajše bralce, nosi zelo močno sporočilo. Strah je najmočnejši takrat, ko mu pustiš, da kroji tvoje življenje. Slikanico svoj čar dodajo tudi izjemne ilustracije, ki s sicer preprostimi čistimi linijami, v modrikastih tonih in s posameznimi barvnimi dodatki, ustvarijo prav posebno, sicer temačno ampak optimistično vzdušje. Zelo všeč mi je tudi dodatek, kjer tudi ustvarjalci knjige povedo česa jih je strah.

Prelistaj slikanico