Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Benas Bėrantas , , , , , ,

Bavbav

19.90

  • Ilustracije: Vilija Kvieskaite
  • Prevod: Klemen Pisk
  • Vezava: trda
  • Število strani: 32
  • ISBN: 978-961-7047-94-3
  • Leto izida: 2021
  • Starost: 5+

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.
Bele vrane, ki izide vsako leto jeseni, je najpomembnejša publikacija Mednarodne Mladinske knjižnice. Predstavi se ga na Frankfurtskem knjižnem sejmu, naslednje leto pa tudi na Bolonjskem knjižnem sejmu.

Predstavljaj si, da ti nekdo ponoči ukrade žogo in se jo odpraviš iskat v temen gozd. Kaj če jo je ukradel BAVBAV? Veveriček in vranček skleneta, da bosta izgubljeno žogo našla, pa čeprav bosta morala premagati BAVBAVA.

Čudovito ilustrirana zgodba, ki vso družino nagovarja k pogovoru o strahu; vsakdo se namreč česa boji, celo najpogumnejši


Mnenja:

 

Maja Črepinšek – Moj malček

Duhovita zgodba Benasa Bėrantasa igrivo spregovori o strahu in premagovanju strahu. O tem, da strah izgubi moč, ko se z njim soočimo. O tem, da je vse lažje, če se premagovanja težav lotimo v družbi prijateljev. Pa o tem, da je bolje, če se z drugimi odkrito pogovorimo, kot da jih sumničimo ali da jim celo lažemo. In da tudi tisti, za katere mislimo, da niso naši prijatelji, lahko to postanejo, ko jih bolje spoznamo. Mimogrede pa otroke spomni tudi, naj vedno povedo, če se odpravijo od doma, četudi le za kratek čas. Ker se vsakdo česa boji, kot izvemo na zadnjih straneh slikanice.

 

Ajda Lalič – Ajda naklada

Krasna slikanica, ki s sicer zelo preprostim jezikom, ki bo dostopen in razumljiv tudi za najmlajše bralce, nosi zelo močno sporočilo. Strah je najmočnejši takrat, ko mu pustiš, da kroji tvoje življenje. Slikanico svoj čar dodajo tudi izjemne ilustracije, ki s sicer preprostimi čistimi linijami, v modrikastih tonih in s posameznimi barvnimi dodatki, ustvarijo prav posebno, sicer temačno ampak optimistično vzdušje. Zelo všeč mi je tudi dodatek, kjer tudi ustvarjalci knjige povedo česa jih je strah.

Benas Bėrantas
Benas Bėrantas (1989) je avtor petih slikanic za otroke in neodvisni literarni agent ter prevajalec otroških knjig. Z odliko je zaključil študij založništva na Univerzi v Vilni, s poudarkom na otroški literaturi. Njegove kratke zgodbe so bile objavljene v številnih literarnih revijah in vključene v zbirke. Leta 2011 je za svoj prispevek k otroškim kulturnim dogodkom prejel državno nagrado Civitta Citizenship. Njegovo slikanico Ponas Kampas je Litovska sekcija IBBY leta 2019 nominirala za najboljšo slikanico leta, Bavbav pa je bil istega leta vključen v prestižni katalog Bele vrane. Njegove knjige so prevedene v več kot 10 jezikov. Benas je tudi član Litovske sekcije IBBY in igra bas kitaro v bendu, imenovanem Otroci knjig (orig. Knygų vaikai). V svojem prostem času uživa v dolgih sprehodih, pogovorih in plesu bachata.

Morda vam bo prav tako všeč…

  • NAGRADA
Shopping Cart