Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Przemysław Wechterowicz , , , , ,

Objemi me, prosim

19.90

 • Ilustracije: Emilia Dziubak
 • Prevod: Peter Kuhar
 • Vezava: trda
 • Število strani: 32
 • ISBN: 978-961-6970-97-6
 • Leto izida: 2018
 • Starost: 3+

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Kaj lahko storimo, da bo naš svet prijaznejši? Odgovor na to pomembno vprašanje pozna očka medved: Nekoga objameš in dan je tako bolj vesel! Očka medved in sinko medvedek sta se tako nekega jutra odpravila skozi gozd in spotoma objela vse, ki sta jih srečala, najprej soseda bobra, potem pa še jazbeca, zajca, lisico, volka, gosenico, losa, anakondo … celo lovca sta objela, le puško sta mu prej za vsak primer vzela. Zelo zanimiva zgodba, vznemirljiva tudi zato, ker pripoveduje, kako lahko na videz drobno dejanje, če prihaja iz srca, v našem življenju marsikaj spremeni. Prepričajte se sami.


Mnenja: 

Nina Prešern – Gdč. knjiga

Slikanico priporočam v branje otrokom po 3. letu starosti. Ob njej bodo zaradi daljšega besedila potrebovali več slušne pozornosti. Zaradi neposredne spodbude k prijaznosti, telesnemu stiku in izražanju čustev pa lahko Objemi me, prosim še posebej izpostavimo pred občutljivejšimi, agresivnimi, zadržanimi ali zaskrbljenimi mladimi bralci.

 

Andraž Gombač – Primorske novice

Zgodbica o medvedu in medvedku, ki z objemi delata naš svet prijaznejši, je napisana v lepem in preprostem jeziku, ki se lepo prepleta in dopolnjuje s prav tako prijaznimi podobami.

 

Alenka Štrukelj – Literarna Lekarna

Da bi bil naš svet prijetnejši in prijaznejši ni treba veliko. Dovolj le en sam objem. Vsaj tako zatrjuje poljski pisatelj Przemyslaw Wechterowicz v nežni in še kako zabavni slikanici Objemi me, prosim.

 

Bansi

Simpatično kosmata zgodba, ki pripoveduje o tem, kako lahko na videz drobno dejanje, če prihaja iz srca, v našem življenju marsikaj spremeni. 

Przemysław Wechterowicz
Przemysław Wechterowicz (1975) je poljski avtor del za otroke. Zase pravi, da otroke dobro razume prav zato, ker je tudi sam še vedno otrok. Njegov pisateljski prvenec, slikanica Wielkie marzenia, je izšel leta 2008. Za svoje delo je Wechterowicz prejel številne nagrade, med drugim dvakrat nagrado na tekmovanju Haline Skrobiszewske in dvakrat nominacijo Poljske sekcije IBBY. Za slikanico Objemi me, prosim je leta 2014 prejel književno nagrado Varšave, uvrščena pa je bila tudi na seznam Bele vrane. Przemysław Wechterowicz si želi, da bi bile njegove knjige prevedene v vse jezike sveta; doslej so prevedene v več kot dvajset jezikov, med drugim v kitajščino, francoščino, korejščino, nemščino, portugalščino in italijanščino.

Morda vam bo prav tako všeč…

 • NOMINACIJA
  AKCIJA
  NAGRADA
 • NAGRADA
Shopping Cart