Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Znižanje
Znižanje

Objemi me, prosim

19.90 15.00

Ilustracije: Emilia Dziubak
Prevedel: Peter Kuhar
Vezava: trda
Število strani: 32
Starost: 3+

Opis

Kaj lahko storimo, da bo naš svet prijaznejši? Odgovor na to pomembno vprašanje pozna očka medved: Nekoga objameš in dan je tako bolj vesel! Očka medved in sinko medvedek sta se tako nekega jutra odpravila skozi gozd in spotoma objela vse, ki sta jih srečala, najprej soseda bobra, potem pa še jazbeca, zajca, lisico, volka, gosenico, losa, anakondo … celo lovca sta objela, le puško sta mu prej za vsak primer vzela. Zelo zanimiva zgodba, vznemirljiva tudi zato, ker pripoveduje, kako lahko na videz drobno dejanje, če prihaja iz srca, v našem življenju marsikaj spremeni. Prepričajte se sami.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč evropske komisije.


Mnenja: 

Nina Prešern – Gdč. knjiga

Slikanico priporočam v branje otrokom po 3. letu starosti. Ob njej bodo zaradi daljšega besedila potrebovali več slušne pozornosti. Zaradi neposredne spodbude k prijaznosti, telesnemu stiku in izražanju čustev pa lahko Objemi me, prosim še posebej izpostavimo pred občutljivejšiimi, agresivnimi, zadržanimi ali zaskrbljenimi mladimi bralci.

Fotografija: Nina Prešern

Alenka Štrukelj – Literarna Lekarna

Da bi bil naš svet prijetnejši in prijaznejši ni treba veliko. Dovolj le en sam objem. Vsaj tako zatrjuje poljski pisatelj Przemyslaw Wechterowicz v nežni in še kako zabavni slikanici Objemi me, prosim.

Andraž Gombač – Primorske novice

Zgodbica o medvedu in medvedku, ki z objemi delata naš svet prijaznejši, je napisana v lepem in preprostem jeziku, ki se lepo prepleta in dopolnjuje s prav tako prijaznimi podobami.

Bansi

Simpatično kosmata zgodba, ki pripoveduje o tem, kako lahko na videz drobno dejanje, če prihaja iz srca, v našem življenju marsikaj spremeni.