Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Znižanje
Znižanje

Kura ali jajce?

18.90 10.00

ilustracije: Marta Ludwiszewska
vezava: trda
obseg: 32 strani
starost: 5+

Opis

Kaj je bilo prej, kura ali jajce? Gotovo jajce, saj se kura ni mogla izleči iz nič. Ampak … od kod se je potem vzelo jajce? Nekdo ga je vendar moral znesti, ne? Seveda, kura. Kura je bila prej. Trenutek, prosim, Kura, da je bila prej? Piščanci se vendar izležejo iz jajc. Torej je bilo prej jajce. Zagotovo. Ne? Če je jajce, mora biti najprej kura. Če je kura … je pač tudi … jajce? Odgovore poiščite v knjigi. Morda jih boste našli. Pa še zabavali se boste.

Mnenja:

Kura ali jajce? temelji na ideji, da je razmišljanje o odgovoru enako pomembno in razburljivo kot odgovor sam. Avtorja sta ustvarila prikupno, zabavno, filozofsko vznemirljivo delo, s katerim bralci razgibavajo svoje možganske celice, razmišljajo o tem, kdo/kaj smo (preden smo) in se preko personificiranih živali učijo potrpežljivosti, debatiranja in neustrašnosti.

Orbis Pictus

Torej, kaj je bilo prej: kura ali jajce? Vprašanje se porodi malemu piščančku, ki se je ravno dobro izlegel iz jajca. Ker mu niti dedek petelin niti babica kokoš ne znata dati zavoljivega odgovora, se malček odpravi na sprehod po kmetiji in vse živali, ki bivajo na njej, sprašuje isto vprašanje, dokler ne pride do človeka, ki mu poda tak odgovor, ki malega piščančka zadovolji.

Literarna Lekarna

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč evropske komisije.