Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Silvija Šesto , , , , ,

Petja sprašuje, zakaj je nebo modro

19.90 15.92

  • Ilustracije: Vanda Čižmek
  • Prevod: Dušanka Zabukovec
  • Vezava: trda
  • Število strani: 24
  • ISBN: 978-961-7047-72-1
  • Leto izida: 2020
  • Starost: 5+

Peter, ki ga vsi kličejo Petja, je izjemno radoveden. Neutrudno zastavlja vprašanja o svetu okoli sebe, toda teta Slikanica, ki pazi nanj, medtem ko so njegovi starši v službi, mu ne zna vedno odgovoriti. Vendar Petje to še zdaleč ne ustavi; počasi zbira podatke in oblikuje svoje odgovore, tako, kot znajo le otroci, iznajdljivo in prepričljivo.

Petja sprašuje, zakaj je nebo modro je zgodba, ki otrokom pokaže, kako zanimiv je svet, odrasle pa spomni na to, kako je, če ga spoznavamo in doživljamo brez predsodkov. Silvija Šesto, večkrat nagrajena hrvaška avtorica, s to slikanico dokazuje, da zna težka vprašanja izvabiti iz ust otrok, ki govorijo v preprostem jeziku.

Silvija Šesto
Silvija Šesto je priznana hrvaška pisateljica. Rodila se je leta 1962 v Zagrebu, s pisanjem pa se ukvarja že od srednje šole. Diplomirala je iz filozofije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Zagrebu in nato vpisala podiplomski študij iz dramaturgije. V mladosti je bila reprezentantka v namiznem tenisu, končala je tudi Višjo trenersko šolo in se ukvarjala s športnim novinarstvom. Pisala je scenarije za radijske in televizijske oddaje ter pripravljala reklamne kampanje in slogane. Opus Silvije Šesto obsega dramska besedila, prozo, televizijske scenarije, poezijo in radijske igre. Za otroke je začela pisati po rojstvu svojega tretjega otroka in v dveh letih napisala kar pet knjig. Nekaj njenih knjig je bilo uvrščenih med osnovnošolsko čtivo, bila je tudi podpredsednica in predsednica hrvaškega združenja literatov za otroke in mladino. Za svoja dela je prejela številna priznanja in nagrade, med drugim je bila za svoje drame večkrat nagrajena na gledaliških festivalih, prav tako jo je večkrat nagradilo hrvaško ministrstvo za kulturo. Njen roman Debela je bil uvrščen na častno listo IBBY, za besedilo slikanice Ujemi mi sinjega medvedka pa je leta 2018 prejela nagrado Grigorja Viteza, ki je najpomembnejša hrvaška nagrada za literarne in umetniške dosežke na področju otroške literature.

Morda vam bo prav tako všeč…

  • Out of stock
Shopping Cart