Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Vera in Srečkomedbolhami

19.90

Ilustrirala: Vanda Čižmek
Prevedla:
Đurđa Strsoglavec
Vezava: trda
Število strani: 27

Opis

Vera je v bližnji in daljni okolici znana po ljubezni do živali. S pločnikov rešuje polže in deževnike, se pogovarja z vrabci, na grozo domačih prinaša domov celo kobilice. Želi si domačega ljubljenčka, ampak njena mama je odločno proti – zanj je treba skrbeti, Vera pa je še majhna. Toda Vera se ne vda; ko njena sestra na šolskem dvorišču najde majhnega zapuščenega psa, začneta kovati načrt …

Ključne besede: psi, zapuščene živali, posvojitev živali, skrb, ljubezen do narave.

Zakaj je knjiga dragocena: Ker izvirna zgodba pripomore, da otroci že zgodaj ozavestijo problem zanemarjanja živali, ter hkrati poudari, kako pomembna je skrb za živali. V dodatku na koncu slikanice so predstavljena zgodovinska dejstva o psih in različne vrste psov glede na delo, ki ga opravljajo; pes vodnik, pes pomočnik in terapevtski pes. Mladi bralci izvedo tudi, kaj lahko storijo, če najdejo zapuščenega psa.


Mnenja:

Maja Črepinšek – Moj malček

Prikupna zgodba Davorke Premec govori o močnem hrepenenju po psu. Duhovito obrača dialoge, ob tem pa jasno opredeli, kako spoznati, ali ni otrokova želja po domači živali le muha enodnevnica. Racionalno našteva koristi, ki jih ima druženje psa in otroka ter nas prijazno povabi, naj željo po družinskem prijatelju uresničimo tako, da rešimo psa iz zavetišča. Slikanico je z imenitnimi ilustracijami, ki s premišljeno kombinacijo črt in barvnih ploskev oživita zgodbo, kot da bi gledali risanko, opremila Vanda Čizmek.

Mag. Tilka Jamnik

Prisrčna in poučna slikanica, namenjena otrokom v predšolskem obdobju in v 1. triletju!

Anja Orehek – the Village Crazy Lady

Vera in Srečkomedbolhami mi je vizualno daleč najlepša otroška knjigica, kar sem jih dobila v roke. Noro mi je všeč, kako je lahko hkrati bela in pisana, minimalistična in nabito polna, resnična, a fantastična hkrati. Če bi morala po stenah obesiti umetnost, bi izgledala točno tako, niti pikice drugače. K Veri in njenemu Srečkumedbolhami se bomo veliko vračali, že vidim. Je zgodba, ki ne zastara.