Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Hilli Rand , , , , ,

Beli in črni muc

19.90 15.92

 • Ilustracije: Catherine Zarip
 • Prevod: Julija Potrč Šavli
 • Vezava: trda
 • Število strani: 32
 • ISBN: 978-961-7047-05-9
 • Leto izida: 2018
 • Starost: 5+

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Beli in črni muc, Amadeus in Ludwig, živita s prijetno družino, z mamo, očetom in majhno deklico. Toda nekega dne mora družina na pot in mačka se odločita, da bosta ostala sama doma. Njiju pač ne bo nihče čuval, še najmanj stara teta Marta! Še več, medtem ko njune družine ne bo, bosta onadva varovala hišo in vrt. Vsak daj zgodaj vstaneta, si natančno preližeta kožuščka in se odpravita na stražo: Amadeus skoči na levi steber vrtnih vrat, Ludwig na desnega. Ob prikupni slikanici cenjenih estonskih ustvarjalk, pisateljice Hilli Rand in ilustratorke Catherine Zarip, bodo najmlajši spoznavali vsakdanjik dveh nenavadnih mucev ter ob tem pogledovali na uro, občudovali pa bodo tudi odgovornost, s katero se muca uspešno spopadata.

 

24.ur: intervju z avtorico Hilli Rand

Utrinki iz delavnic z ilustratorko Catherine Zarip

 


Mnenja:

 

Orbis Pictus

Posebej vznemirljive so podobe različnih ur, ki so skrite v različnih predmetih in katerih kazalci kažejo na v besedilu omenjen del dneva. Bralec se lahko ob branju poigrava z iskanjem ur in opazuje postavitve kazalcev.

 

Literarna Lekarna

Ta prijetna in nežno ilustrirana (Catherine Zarip) slikanica pa je tudi poučna: ob dogodivščinah Mozarta in Beethovna se bodo spoznavali z uro, hkrati pa se učili, kaj različni ljudje počnejo čez dan. Nekoliko nenavadna se mi zdi prav ta zabetoniranost strukturiranost dneva, ki jo doživljata mačka, ki pa je verjetno namenjena prav utrjevanju dnevne rutine in pričakovanj o sosledju dogodkov pri najmlajših.

Hilli Rand
Hilli Rand je estonska avtorica, ki je odraščala kot edinka. Čeprav je imela veliko prijateljev, so bile knjige njene najboljše prijateljice. Ima veliko otrok in vnukov, a knjigam še vedno pripada posebno mesto v njenem življenju. Pisala je tudi poezijo, dramatiko in filmske scenarije, vendar jo pisanje knjig za otroke najbolj veseli. Rada tudi potuje (obiskala je že večino evropskih držav) in obdeluje vrt. Njena dela so bila nagrajena na nacionalnih in mednarodnih tekmovanjih in so prevedena v ruščino, finščino in litovščino.

Morda vam bo prav tako všeč…

 • Out of stock
 • Buba

  19.90 15.92 Dodaj v košarico
Shopping Cart