Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Anna Onichimowska , , , ,

Sanje, ki so odšle

19.90

 • Ilustracije: Krystyna Lipka-Sztarbałło
 • Prevod: Jana Unuk
 • Vezava: trda
 • Število strani: 38
 • ISBN: 978-961-6970-05-1
 • Leto izida: 2015
 • Starost: 5+

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Kaj se je zgodilo Tomažu, ko je zvečer zaprl oči? Kam ga je odpeljal plišasti prijatelj, zajec Filip? Kdo je skrivnostni neznanec – Mož s klobukom?

Katera potica je najboljša?

Na vsa ta vprašanja ti bodo odgovorile Sanje, ki so odšle!

Izdajo te knjige je podprl Instytut Książki.

Anna Onichimowska
Anna Onichimowska (1952) je poljska pesnica, pisateljica, dramatičarka, avtorica knjig za otroke, mladino in odrasle ter radijskih, filmskih in televizijskih scenarijev. Na varšavski univerzi je diplomirala iz poljske književnosti in jezika. Debitirala je leta 1980 s pesniško zbirko Če bi imel konja (Gdybym miał konia). Za svoje delo je bila večkrat nagrajena na Poljskem in v tujini. Leta 2011 je dobila nagrado za življenjsko delo na področju otroške književnosti – priznanje, ki ga podeljuje Poljska sekcija IBBY.
Krystyna Lipka - Sztarbałło
Krystyna Lipka - Sztarbałło (1949) je likovna umetnica iz Varšave. Od leta 1989 se v glavnem posveča knjižni ilustraciji, poleg tega predseduje Sekciji ilustratorjev Zveze poljskih umetnikov in organizira razstave in tekmovanja. Aktivna ni le na Poljskem, temveč tudi v mednarodnem smislu; leta 2000 je organizirala razstavo poljskih ilustratorjev v Frankfurtu, v letih 2001 in 2002 pa v Bologni. Ilustrirala je že najmanj dvajset knjig, izšla so tudi njena avtorska dela. Zanje je prejela številne nagrade in nominacije, med drugim je bila nominirana za nagrado Deutscher Jugendliteraturpreis in za nagrado Poljske sekcije IBBY, leta 2015 je za avtorsko knjigo Vprašanja iz kopalnice prejela posebno nagrado in uvrstitev na seznam Muzeja otroških knjig. Poljsko ministrstvo za kulturo ji je leta 2006 podelilo srebrno medaljo Gloria Artis za zasluge v kulturi, leta 2013 pa je prejela nagrado Pegazik za življenjske dosežke.

Morda vam bo prav tako všeč…

 • Out of stock

  Če…

  19.90 Beri dalje
Shopping Cart