Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Če…

19.90

Ilustriral: Steve Adams
Prevedla: Julija Potrč
Vezava: trda
Obseg: 40 strani

Opis

Predstavljajte si, da bi strnili 3,5 milijarde let življenja na Zemlji v le eno uro. Če bi bilo to mogoče, bi se dinozavri prikazali šele po 56 minutah in bi čez 3 minute že izginili. Moderni misleči ljudje pa bi se pojavili šele na koncu ure, le 0,2 sekunde pred koncem.

V knjigi Če… avtor David J. Smith, ki je napisal tudi uspešnico Če bi bil svet vasica, nazorno in s presenetljivimi zaključki ponazori koncepte, ki si jih težko predstavljamo, na primer geološko zgodovino in zgodovino ljudi, pa orjaško velikost našega planeta in galaksije.

Vesolje, čas, naravni viri, človeštvo in še veliko več. Knjiga Če… nam slikovito in razumljivo predstavi velike ideje in nas spodbudi, da na svet pogledamo na popolnoma nov, osupljiv način.

Mnenja:

LUD Literatura

V preteklih letih smo ugotavljali, da manjka kakovostnih poučnih knjig za otroke, v zadnjem času pa smo le dobili nekaj zanimivih in izvirnih, tako domačih kot prevedenih. Med slednjimi gotovo izstopa slikanica Če …, podnaslovljena Nov, osupljiv pogled na velike ideje in številke.