Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Barva

19.90

Ilustriral: Çağrı Odabaşı
Prevedla: Špela Grošelj
Vezava: trda
Število strani: 32
Starost: 3+

Opis

Obožujem barve. Z različnimi barvami lahko ustvarim oblake, gozdove in mesta. Včasih pa sanjam o pisanih vevericah, ki živijo v drevesih, pticah, ki jadrajo med oblaki, ali pa o poskočnih kvakvakvakajočih žabah.

In kaj lahko z barvo ustvariš ti?

  • Druga knjiga iz serije poučnih in ustvarjalnih slikanic o črtah, barvah in zvokih. Slikanica spodbudi otroke, da opazujejo različne barve in odtenke; tako primarne kot sekundarne barve, ki nastanejo z mešanjem primarnih barv.
  • Zabavna slikanica predšolske vzgojiteljice odpira prostor za pogovor o tem, kakšnih barv so bitja in stvari, ki nas obdajajo, obenem pa spodbuja otroško ustvarjalnost in domišljijo. Z barvami lahko ustvarimo tudi podobe, ki v resničnem življenju ne obstajajo, recimo nebesno modro veverico ali zeleno opico, saj je pri ustvarjanju naš vodnik le domišljija.
  • Barvite in preproste ilustracije pritegnejo tudi najmlajše ustvarjalce, slikanica pa jih na koncu povabi, da zadnjo belo stran tudi sami pobarvajo, kakor želijo.
  • Odlična popestritev ustvarjalnih uric doma, v vrtcu ali šoli.

Ključne besede: barve, ustvarjalnost, odtenki, živali, navdih, domišljija.

Gülşah Yemen je dopoldne vzgojiteljica predšolskih otrok, popoldne pa učenka. Piše, riše in briše … Ko je bila majhna, si je želela za vedno ostati otrok, zato se še danes izobražuje na področju poučevanja in še naprej razmišlja skupaj z otroki.

Çağrı Odabaşı ilustrira otroške knjige in revije. Veliko riše in veliko opazuje … Občečloveške teme upodablja s pravljičnimi liki. Njegove risbe nastajajo v ateljeju v Istanbulu.