Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Znižanje
Znižanje

Luna in jaz

16.90 15.00

Vezava: trda
Obseg: 30 strani

Opis

Če imaš za prijateljico luno, ti ponoči nikoli ni dolgčas. Z njo se lahko igraš skrivalnice ali šteješ zvezde. Lahko gresta na dolg skrivnosten potep – s čolnom! In ko zaspiš, te čuva vso noč. Čeprav postane luna včasih tanka kot mišji repek, njeno prijateljstvo nikoli ne usahne.

Andreja Peklar, avtorica večkrat nagrajene slikanice o velikem ptiču Ferdu, nam tokrat pripoveduje zgodbo o nenavadnem prijateljstvu med luno in deklico. Poetično besedilo in čarobne ilustracije nas na igriv način opozarjajo na drobne čudeže narave.

Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.


Nagrade in nominacije:

  • Prvo mesto na Razstavi otroške knjižne ilustracije v Šardži, 2021.
  • Nagrada Kristine Brenkove 2019.
  • Nagrada kvalitete na Kitajskem (Hii Ilustration) leta 2018.
  • Ilustracije so bile izbrane za razstavo na Knjižnem sejmu v Bologni, 2018.
  • Nagrada Purple Island na razstavi Nami Concours 2015, Nami Island, Koreja.Mnenja:

Literarna lekarna

Andreja Peklar, ki jo poznamo po večkrat nagrajeni slikanici Ferdo veliki ptič, je tokrat ustvarila magične podobe, v katerih se otrokova domišljija prepleta z naravnimi pojavi. Prijateljstvo, ki se splete med deklico in luno ni samoumevno – deklica se lune ne boji, temveč ji pripiše toplo in iskreno zavezništvo, ki ga je treba negovati in krepiti, ne glede na to, kakšne “volje” je luna. Enkrat v paru vodi ena, drugič druga, a vedno sta tu druga za drugo.

 

Knjigoljubka

Pravljico Luna in jaz priporočam za branje otrokom in staršem, saj je edinstvena in nosi veliko v sebi. Je veliko več, kot le pravljica. Poleg čudovite vsebine vsebuje tudi prekrasne ilustracije. Te so temnejših barv, kar ponazarja, da je luna vidna le ponoči oziroma, ko se stemni.