Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Tisoč ptic

19.90

Vezava: trda
Število strani: 32
Starost: 4+

Opis

Kralj daljne dežele živi v palači, osamljen v njeni razkošnosti. Le petje ptic ga še ponese nad njene zidove in mu na obraz nariše nasmešek. Ko nekega večera zasliši prav posebno pesem, si zaželi, da bi jo poslušal noč in dan, dan za dnem. Zato ukaže drobno rajčico ujeti in zapreti v kletko. Toda zaprta v kletki, ptica ne zapoje. Služabniki prinašajo nove in nove ptice, izdelajo novo kletko, še večjo, še lepšo, a vse zaman – ptice še vedno ne zapojejo. Kraljevo zadnje upanje je deček z obrobja mesta. Vse, kar ima, je kletka in v njej ptica, ki prelepo poje. Kaj je njegova skrivnost?

  • S pravljično pripovedjo sta otroku na razumljiv način predstavljena pojma svobode in osvoboditve, tako fizične kot tudi duhovne.
  • Postavljena v oddaljen, idealiziran fantazijski prostor, zgodba izpostavlja univerzalnost človeškega iskanja sreče in prevprašuje načine takšnega iskanja.
  • Besedilo odlično dopolnjujejo in prepletajo vrhunske ilustracije.

Ključne besede: ptice, svoboda, sreča, pravljični svet, domišljija, kraljevi dvor.

Mnenja

Maja Črepinšek – Moj malček

Zgodba Andreje Peklar zajema iz globoke skrinje sufijske literature in tke prelepo zgodbo o ljubezni in svobodi. Avtorica besedila je tudi ilustratorka, zato zgodbo pripoveduje enakovredno z izbranimi besedami, barvami in vizualnimi podobami, ki iz strani na stran prelivajo čustva in občutja – samoto, hrepenenje, otožnost, obup, upanje, lepoto, ljubezen in mavrični polet sreče … Slikanica je namenjena otrokom, toda njena vsebina in podoba bosta navdušili tudi odraslega (ideja za darilo!), ki ljubi lepoto, modrost in poetičnost. Zelo toplo priporočam.

Alenka Štrukelj – Literarna lekarna

V svojem značilnem poetičnem likovnem in literarnem jeziku Andreja Peklar pred nas postavi čudovito zgodbo o pomenu svobode – tako telesa kot misli – ki jo – tako kot kisik – potrebujemo vsi – ljudje in živali. Živahne barve, v katere odene fantastični svet rajskih ptic in kralja, nas vabijo k raziskovanju tega, kaj svoboda pomeni nam in otrokom, kjer jo iščemo in kje na koncu najdemo.