Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Drobne pesmi

19.90

Ilustracije: Andreja Peklar
Vezava: trda
Število strani: 77

Opis

Ko sijem, v meni čas žari

na niti večnosti srebrne

in iz temin moje noči

morda se novo sonce vrne.

V pesmih Bine Štampe Žmavc se prelivajo podobe letnih časov, krhkih cvetlic in skrivnih občutenj, v njih zaživi paleta čustev, ki segajo od zgodovinskega spomina do jasnega pogleda v tem trenutku, ko velike noge stopajo čez pravljice, male noge pa se dotikajo mavrice. Umirimo korak in se skupaj dotaknimo mavričnega neba, snežrož in brezdanjega vesolja.

Tenkočutnost Drobnih pesmi je v izjemne akvarelne podobe ujela Andreja Peklar.

Knjiga je izšla s finančno podporo Javne agencije za knjigo Republike Slovenije.


Mnenja:

Marija Švajncer – Ars

Zmožnost posebnega videnja vsega, kar je zunaj nje, in tudi rahlo nakazana pot v pritajeno notranjost in hkrati globino doživljanja je velika, inovativna in dragocena umetniška moč. Bina Štampe Žmavc z njo trosi lepo zveneče verze in slika sinjino, nežnost in zamaknjenost. Njene pesmi nikakor niso drobne, temveč prav nasprotno, velikanske, slišne in zavezujoče, saj se dotaknejo tistega, kar je v človeku dobro in plemenito, vabijo v milino posebnih barv, skrivnostne tišine in sončne pripeke, ki vedno znova prinaša srečo in mir.

/…/

Estetsko dognano pesniško razkošje je v likovno govorico prepesnila Andreja Peklar. Delno realistično slikanje se preveša v simboliko, barvna paleta je pisana, toda pesem Otroci pod temno zvezdo, posvečeno otrokom holokavsta, je slikarka prenesla na temno podlago in verze o tragični usodi otrok odela v belino. 


Oglej si predstavitev knjige v vlogu blogerke Booknjiga: