Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Cvetka Bevc , , , , ,

Pesem za vilo

16.90

  • Ilustracije: Andreja Peklar
  • Prevod: Erica Johnson Debeljak
  • Vezava: trda
  • Število strani: 64
  • ISBN: 978-961-6067-47-8
  • Leto izida: 2009
  • Starost: 5+

Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.

Pesem za vilo / Song for a Fairy (Dvojezična izdaja: slovensko-angleška)

Zgodba o Mihcu in Marinki, ki skušata z igranjem na stare inštrumente iz ujetništva rečnega duha rešiti vodno vilo, je rahločutna pripoved o solidarnosti, prijateljstvu in izpolnjenih željah, ki jo odlikujejo odlične ilustracije. Tekma med Mihcem in Marinko, ki jo spodbudi vilina obljuba, da bo izpolnila željo svojemu rešitelju, postane ob pravem prijateljstvu nepomembna. In le pesem, ki pride iz srca, reši rečno vilo.

 

Nagrade in nominacije:

  • Nominacija za nagrado desetnica, 2011.
Cvetka Bevc
Cvetka Bevc (1960), pesnica, pisateljica, glasbenica, scenaristka, je na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključila študij muzikologije in primerjalne književnosti ter se izpopolnjevala na University College Cork. Sodelovala je na številnih branjih doma in v tujini, prevodi izbora njenih pesmi in zgodb so izšli v več jezikih. Je avtorica radijskih iger, scenarijev za dokumentarne filme in čez tridesetih izdanih književnih del. Piše prozo, poezijo, mladinsko literaturo in dramska dela. Prejela je več priznanj, med drugim je bila večkrat nominirana za desetnico, in sicer leta 2020 za mladinski roman Božiček v ušesu, leta 2014 za otroški roman Čivknjeno od začetka do konca, leta 2012 za mladinski roman Desetka ter leta 2012 za slikanico Pesem za vilo. Leta 2012 je bila med nominiranci za nagrado večernica z mladinskim romanom Desetka, ki je bil izbran tudi za nacionalni projekt Rastem s knjigo za srednješolce. Med njenimi zadnjimi priznanji je nagrada kresnice za najboljšo angažirano, ženskam posvečeno pesniško zbirko 2022.
Andreja Peklar
Andreja Peklar, slikarka, ilustratorka in avtorica knjig za otroke, se je po študiju umetnostne zgodovine ter filozofije vpisala na Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani in diplomirala iz slikarstva. Kmalu po končanem študiju je stopila v svobodni poklic in se posvetila predvsem ilustriranju knjig za otroke. S svojimi ilustracijami je opremila številne slikanice, pa tudi učbenike in revije za otroke in mladino. Imela je vrsto samostojnih razstav ilustracij, udeležuje pa se tudi pomembnejših mednarodnih selekcioniranih razstav. Za svoje delo je prejela različna priznanja in nagrade tako doma kot v tujini, med drugim prvo nagrado na Exhibiton of children books illustrations v Sharjahi, mednarodno zlato pero Beograda (2007), Purple Island Award, NAMI Concours Koreja (2015), priznanje Hinka Smrekarja na 12. Slovenskem bienalu ilustracije (2016), Best of the Best, Hii Illustration, Kitajska (2016), uvrstitev na častno listo IBBY (2018) ter nagrado Kristine Brenkove za izvirno slovensko slikanico, ki jo je prejela kar trikrat (2006, 2017 in 2019). Leta 2018 so bile njene ilustracije uvrščene na eno najpomembnejših razstav ilustracij na knjižnem sejmu v Bologni. Živi in dela v Ljubljani – kot svobodna umetnica se v zadnjem času posveča predvsem ustvarjanju avtorskih slikanic.

Morda vam bo prav tako všeč…

  • NOMINACIJA
Shopping Cart