Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Poletje z utrinki

24.90

Ilustrirala: Malgosia Zając
Vezava: trda
Št. strani: 142
Starost: 6+

Opis

Poletje je. Zajčica Iskra ni preveč dobre volje, saj je njena prijateljica Inča na počitnicah, doma pa pričakujejo dojenčka in Iskri se že zdaj zdi, da se vse vrti okoli njega. Kaj šele bo! Potem pa pride noč, ko nebo presvetljujejo utrinki, in mama Jora Iskro pošlje k zvezdogledu Fridolinu. Toda z neba ne padajo le utrinki – pred Iskro nenadoma prileti maček, in to pesniški maček! In njeno poletje nenadoma postane zabavno in polno doživetij.

Cvetka Bevc nam pričara celo živalsko kraljestvo, ki pred nami zaživi v podobah Malgosie Zając. Njena topla pripoved o zajčici, ki skokoma odrašča in odkriva čudoviti svet pravega prijateljstva in prve ljubezni, je kot nalašč za prva samostojna branja!

  • Topla pripoved o mali zajčici, ki preživlja zadnje poletje pred vstopom v šolo, je še posebej vabljiva za bralce začetnike: poglavja so ravno pravšnje dolžine, ilustracije nevsiljivo nazorne, da branje postane obvladljivo.
  • Cvetka Bevc je pisateljica z izjemnim občutkom za najmlajše, razume otroške stiske in strahove. Ne le da je njeno pripovedovanje duhovito, vzbuja tudi radovednost, pogum in radoživost. In željo po sklepanju iskrenih prijateljstev, pa odpuščanje majhnih napak, ki se med odraščanjem lahko hitro primerijo, krepi senzibilnost in kliče k pustolovskosti.
  • Kraj dogajanja je Pelegrinov vrt, v Poletju z utrinki pa nastopajo vse otrokom dobro znane živali, kozel, grlica, komarka, pa mala podgana, nogometne tekme igralo s prebivalci bližnjega gozda, dogajanje pa posebej popestrita duhica Črnula in čarovnička Julčka.
  • Vsako poglavje te pripovedi se začenja s kratkim simpatičnim napotkom za pisanje, prva in zadnja poved pa se začenjata z istim veznikom; pisateljica tako mimogrede podeli še nekaj krasnih nasvetov za pisanje.
  • Ob knjigi se bodo zabavali tako otroci (ti se bodo posebej našli v kaki nagajivosti – ali pa v prvi zaljubljenosti) kot odrasli, če jim bodo zgodbice brali (ti znajo začutiti kanček nostalgije).

Ključne besede: domišljija, prijateljstvo, družinski člani, živalski svet, odraščanje, bogato ilustrirano