Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Ding dong zgodbe

19.90

Ilustracije: Bojana Dimitrovski
Vezava: trda
Obseg: 130 strani

Opis

Ding-dong. Kdo zvoni?

Čudaška in izjemno zabavna knjiga z namigi na znane pravljice vas ne bo pustila ravnodušne. Serijo kratkih pripovedi lahko berete z dveh strani; z deške in dekliške perspektive.

Ob Ding dong zgodbah niti za hip ne boste zatisnili očesa. Opraviti boste morali z neotesanimi gusarji, speči torto za teto povodnega moža in s pesmijo premagati najbolj neustrašne viteze.

Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.


Nagrade in nominacije: 

Nagrada desetnica, 2020.


Mnenja:

Gospodična knjiga

Sproščenost se kaže tudi v jeziku. Izstopajo slengovski izrazi, gusar, ki govori v narečju ter številni domiselni medmeti. Zgodbe so dolge okrog osem strani, v njih pa prevladujejo živahni dialogi, zaradi katerih je branje zelo poskočno. Zbirka je primerna za branje starejšim predšolskim otrokom, recimo po 4. letu, še bolje pozneje, ter za samostojne bralce prve in druge triade osnovne šole.

Literarna lekarna

Domišljija Jane Bauer me vedno znova pozitivno preseneti. V njej se skriva toliko otroške igrivosti in radoživosti, da med mano in mojim notranjim otrokom takoj klikne. Hudomušno se nasmiham njenim domislicam, posameznim lastnostim njenih junakov in izvirnim rešitvam njihovih problemov ter ob njih doživljam aha momente. Čeprav se ob branju sama počutim kot otrok, hkrati že razmišljam, kako bom modrosti njenih junakov namestila v trdi disk svojega otroka.

Spletna predstavitev