Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Jana Bauer , , , , , ,

Ding dong zgodbe

19.90

 • Ilustracije: Bojana Dimitrovski
 • Vezava: trda
 • Število strani: 130
 • ISBN: 978-961-6970-93-8
 • Leto izida: 2018
 • Starost: 6+

Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Desetnica je nagrada za otroško in mladinsko književnost, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev za uveljavljanje izvirnega otroškega in mladinskega leposlovja znotraj Društva slovenskih pisateljev kakor tudi v širši javnosti.

Ding-dong. Kdo zvoni?

Čudaška in izjemno zabavna knjiga z namigi na znane pravljice vas ne bo pustila ravnodušne. Serijo kratkih pripovedi lahko berete z dveh strani; z deške in dekliške perspektive.

Ob Ding dong zgodbah niti za hip ne boste zatisnili očesa. Opraviti boste morali z neotesanimi gusarji, speči torto za teto povodnega moža in s pesmijo premagati najbolj neustrašne viteze.

 

Nagrade in nominacije: 

 • Nagrada desetnica, 2020.

Mnenja:

 

Gospodična knjiga

Sproščenost se kaže tudi v jeziku. Izstopajo slengovski izrazi, gusar, ki govori v narečju ter številni domiselni medmeti. Zgodbe so dolge okrog osem strani, v njih pa prevladujejo živahni dialogi, zaradi katerih je branje zelo poskočno. Zbirka je primerna za branje starejšim predšolskim otrokom, recimo po 4. letu, še bolje pozneje, ter za samostojne bralce prve in druge triade osnovne šole.

 

Literarna lekarna

Domišljija Jane Bauer me vedno znova pozitivno preseneti. V njej se skriva toliko otroške igrivosti in radoživosti, da med mano in mojim notranjim otrokom takoj klikne. Hudomušno se nasmiham njenim domislicam, posameznim lastnostim njenih junakov in izvirnim rešitvam njihovih problemov ter ob njih doživljam aha momente. Čeprav se ob branju sama počutim kot otrok, hkrati že razmišljam, kako bom modrosti njenih junakov namestila v trdi disk svojega otroka.

 

Spletna predstavitev

Jana Bauer
Jana Bauer, mladinska pisateljica, rojena leta 1975 v Ljubljani, je diplomirala na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, smer dramaturgija. Dela kot urednica pri reviji Sodobnost; nekaj let je bila urednica za prozo, od leta 2012 pa je glavna urednica. Njena strast so projekti, ki spodbujajo branje. Eden najuspešnejših je projekt Naša mala knjižnica, ki je namenjen spodbujanju branja med osnovnošolci. Jana Bauer je avtorica več del za otroke in mladino. Romanu Izginjevalec čarovnic, ki je bil nominiran za večernico, so sledila dela Čarobna beseda, V deželi medenjakov, dve knjigi Detektivske prigode Fokusa in Kolumne, Groznovilca v Hudi hosti, Groznovilca in divja zima, Ding dong zgodbe ter slikanici Kako prestrašiti pošast, ki se je leta 2020 uvrstila v katalog Belih vran, in Kako objeti ježa. Več njenih del je bilo nominiranih za nagradi večernica in desetnica, za Ding dong zgodbe je leta 2020 prejela desetnico. V istem letu je prejela tudi glavno nagrado makedonskega festivala Druga zgodba. Groznovilca v Hudi hosti je njeno doslej največkrat prevajano in najbolj odmevno delo, pravice zanj so bile prodane v 19 držav.

Morda vam bo prav tako všeč…

 • NOMINACIJA
  NAGRADA
  USPEŠNICA
 • NOMINACIJA
  Out of stock
Shopping Cart