Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Znižanje
Znižanje

O zajcu, ki se je rad smejal

19.90 15.00

Ilustriral: Peter Škerl
Prevedla: Dušanka Zabukovec
Vezava: trda
Obseg: 70 strani

Opis

Grigor Vitez, znameniti hrvaški pisatelj in pesnik, je pisal predvsem zgodbe in pesmi za otroke. Njegovi liki so duhoviti, prikupni, nekatere zgodbice pa so že ponarodele – le kdo ne pozna Antonatona ali pravljice Zrcalce? Po Vitezu je na Hrvaškem poimenovana najpomembnejša nagrada za mladinsko književnosti. Humor in čarobna moč Vitezovega pripovedništva prežemata tudi tri zgodbe v tej knjigi. Si predstavljate, da zajec premaga volka s smehom? Ali ne bi bilo lepo, če bi imeli čarobni svinčnik, ki bi sam napisal domačo nalogo? Ali bi se spoprijateljili s Soncem?

Ključne besede: nevsakdanji podvigi, gozdne živali, optimizem, domišljija, nonsens, humor.

Zakaj je knjiga dragocena: Prikupni junaki in njihove prigode obujajo pravljično vsemogoč(n)ost otroškega sveta, na katero tudi odrasli ne bi smeli pozabiti.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč evropske komisije.


Mnenja:

Alenka Štrukelj – Literarna lekarna

Grigor Vitez je eden tistih piscev, ki so znali svojega notranjega otroka ohranjati pri življenju vse do svoje smrti. Njegova blaga duša in iskreno zanimanje za sočloveka, še posebej skrb in ljubezen, ki jo je namenjal otrokom, so razvidni iz vsake njegove pesmi, basni ali zgodbe. Še posebej otrokom je želel s svojim pisanjem pričarati čim več vedrine in radosti, “tiste radosti, ki je značilna le za otroštvo, in ki jo življenje odraslih razbija in počasi uničuje,” da bi jo ohranili in prenesli tudi na naslednje generacije.

Moj malček