Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Čajna ženička

19.90

Prevedla: Marija Zlatnar Moe
Ilustriral: Bjørn Berg
Vezava: trda
Obseg: 119 strani

Opis

Mala ženička ima skrivnost – tu in tam se nenapovedano zelo pomanjša, velika je le še kot čajna žlička. Takrat razume, kaj ji pripovedujejo živali, in ker je iznajdljiva in neustrašna, se zelo spretno spopade s težavami, ki jih prinese njena nova velikost. Le pomislite, kako velike so nenadoma borovnice, da o lisjaku, volku in medvedu sploh ne govorimo!

Čajna ženička je vzniknila v domišljiji norveškega pisatelja, pesnika, dramatika in glasbenika Alfa Prøysna. Prva knjiga je izšla leta 1956 in na veliko veselje otrok je sledila bogata serija njenih dogodivščin. Te so našle pot v številne tuje jezike, povsem novo življenje pa jih je čakalo v risani seriji. Štiri dogodivščine čajne ženičke vas bodo popeljale v čudežni svet domišljije, nasmejale vas bodo in ganile.

Nagrade in nominacije:

  • Znak kakovosti zlata hruška

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč evropske komisije.


Mnenja:

Ventilator besed

S 5,5-letnim sobralcem sva Čajno ženičko prebrala v dveh večerih. Branje sem lahko doživeto dramatizirala. Tamali vsemu sporočenemu med vrsticami še ni dobro sledil, saj je zbirka namenjena malo starejšim bralcem. Z zanimanjem je opazoval podrobnosti na ilustracijah in se zelo zabaval ob ženički, ki želi losa prestrašiti s prevelikimi oblačili in klobukom.

Nina Prešern – Gospodična knjiga

Drobne ilustracije Bjørna Berga, švedskega umetnika, so izjemno gibke. Ženička se prekopicava, se manjša oz. veča, pada, se preoblači, beži pred sovražniki v gozdu, tihotapi mačje mladiče, se sprehaja, kot bi bila navita, jezdi na mačjem hrbtu, kuha, peče in drugo … Ob razbiti posodi, popolni opremi kuhinje in jedilnega kota ter drugih podrobnostih so nekateri prizori zabrisani in le nakazani, sploh sklepno dogajanje v gozdu, v katerem straši los.