Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Upravičeni ste do brezplačne dostave!
Els Heinsalu , , , , , ,

Aha!

19.90

  • Ilustracije: Kristi Kangilaski
  • Prevod: Julija Potrč Šavli
  • Vezava: trda
  • Število strani: 44
  • ISBN: 978-961-7132-09-0
  • Leto izida: 2021
  • Starost: 6+

»Zakaj? Kako? Ali? … Ampak zakaj?« Otroci ves čas zastavljajo vprašanja, sebi in drugim. Če bodo ta vprašanja še vedno radi zastavljali, ko bodo odrasli, bodo morda postali znanstveniki. In kaj stori znanstvenik, ko najde odgovor na svoje vprašanje? Takrat, seveda, vzklikne: »Aha!«

Toda kako so veliki znanstveniki prišli do svojih idej in zgodovinskih odkritij? Ne boste verjeli, včasih čisto po naključju! Aha! Raziskovati in odkrivati je zanimivo … in zabavno!

 

Knjiga otroku na razumljiv in zabaven način prikaže, kako so veliki znanstveniki, kot so Arhimed, Galileo Galilei in Newton, prišli do svojih odkritij. Pri raziskovanju ni pomembna le znanstvena natančnost, temveč tudi igra! Ilustracije slikanico obogatijo z vizualnim humorjem.


Mnenja:

 

Urška Bračko – Bukla 162

Ste vedeli, da so imeli znanstveniki in izumitelji čisto posebne vzklike? Unikatne ilustracije, ki branje še popestrijo, bodo pritegnile marsikatero oko in spodbudile k pogovoru. Naj vaši otroci odkrijejo, da je raziskovanje lahko zabavno!

 

Maja Črepinšek – Moj malček

Slikanica duhovito in nazorno razloži velika odkritja, o katerih se bo otrok kasneje učil v šoli, ob tem pa ga vabi v čudoviti svet naravoslovne znanosti, kjer ga čaka veliko razburljivega. Zanimive ilustracije Kristi Kangilaski se imenitno ujamejo s privlačnim načinom podajanja resne teme.

Monika – Vonj po knjigah

Vsebina slikanice me je spomnila na enega mojih preteklih fun fact Friday-ev, kjer sem raziskovala naključna znanstvena odkritja. Prav o tem govori tudi slikanica Aha!. Bralcem približa kar nekaj velikih znanstvenih odkritij in pokaže, da je raziskovati in se ukvarjati z znanostjo lahko zelo zabavno! Za zabavo skozi celotno knjigo skrbijo predvsem humorne ilustracije.
O naključnih odkritjih mi je vedno fascinantno brati, kako so se poskusi »ponesrečili« pravim ljudem, ki so v tem, kar bi bilo za nekoga polomija, videli pravo vrednost in jo znali izkoristiti!

Els Heinsalu
Els Heinsalu (1980) je doktorica fizike, ki je delala na univerzah v Estoniji, Nemčiji, Italiji, Španiji in na Danskem. Bila je prva predsednica Estonske akademije za mlade znanstvenike. Ni načrtovala, da bo postala znanstvenica, saj je kot majhna sanjala, da bo pisateljica. Tudi njen mož je raziskovalec in njuni štirje otroci ju z zanimanjem poslušajo, kadar govorita o znanosti, ter ne odlašajo z vprašanji; zato se je Els Heinsalu odločila napisati knjigo o znanosti za otroke. Doslej je objavila štiri poljudnoznanstvene otroške knjige in zanje prejela številna priznanja.
Kristi Kangilaski
Kristi Kangilaski (1982) je estonska avtorica, ilustratorka, knjižna in grafična oblikovalka ter učiteljica umetnosti. Leta 2013 je diplomirala iz grafičnega oblikovanja na estonski akademiji umetnosti, svojo prvo slikanico je izdala leta 2012. Knjiga Sonce gre na počitnice je dobila več estonskih nagrad za otroško književnost, leta 2018 pa je izšla tudi v kitajščini. Njena druga slikanica Golob noče kruha je bila leta 2014 uvrščena v katalog Bele vrane. Poleg svojih avtorskih slikanic Kristi Kangilaski ilustrira še otroške knjige drugih avtorjev.
Julija Potrč Šavli
Julija Potrč Šavli (1979) je prevajalka iz finščine, estonščine in angleščine. Prevaja prozna dela, poezijo ter otroška in mladinska dela. Iz finščine je doslej prevedla dela avtorjev, kot so Sofi Oksanen, Kari Hotakainen, Selja Ahava, Leena Krohn in Rosa Liksom, iz angleščine pa dela Jacka Kerouaca, Janet Frame in Etgarja Kereta. Leta 2010 je prejela nagrado Radojke Vrančič za najboljšo mlado prevajalko. Med letoma 2009 in 2014 je poučevala finski jezik na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Od leta 2014 je članica upravnega odbora Društva slovenskih književnih prevajalcev.

Morda vam bo prav tako všeč…

  • NAGRADA
Shopping Cart