Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Baton in Roki

23.90

Ilustrirala: Ana Vujasić
Prevedla: Sara Virk
Vezava: trda
Število strani: 104
Starost: 8+

Opis

Najboljše stvari se zgodijo, ko jih najmanj pričakuješ. Ko nekega deževnega dne petošolec Roki skozi okno opazi, kako na ulico iz mimovozečega avtomobila vržejo majhnega psa, ne okleva. Zamota ga v najmehkejšo brisačo in ga tesno privije k sebi. Odtlej sta Roki in Baton nerazdružljiva, in ko poletje končno prinese počitnice, ju čaka kup pustolovščin. Toda zaradi nesporazuma ljudje v soseski začnejo verjeti, da je črni Baton nevaren. Kako naj Roki opere njegovo ime? In kaj vse se lahko pripeti, ko se čisto sama odpravita na izlet?

Zabavne in napete zgodbe o prigodah najboljših prijateljev.

  • Otroci prek zabavnih in napetih kratkih zgodb o dogodivščinah dečka in psa spoznavajo, da je prijateljstvo z živaljo nekaj posebnega.
  • Knjiga na nevsiljiv način predstavi tudi problem zapuščanja živali in poudari pomen ljubeče vzgoje domačega ljubljenčka.
  • Hrvaška avtorica Koraljka Milun je v želji, da bi otroke spodbudila k branju, pisala o temi, ki jim je blizu. Realistični opisi in dialogi poskrbijo za enostavno vživljanje v glavna junaka in njune prigode, iskriv humor pa za to, da se bodo otroci ob branju tudi zelo zabavali.
  • Čudovite ilustracije mlade hrvaške ilustratorke Ane Vujasić odlično dopolnjujejo besedilo.

Ključne besede: pes, posvojitev zapuščene živali, prijateljstvo, pustolovščine, humor, odraščanje.


Mnenja:

Urška Bračko – Bukla 162

Zgodba bo všeč vsem nadobudnežem, ki obožujejo pasje prijatelj ali pa bi morda kakega radi sami imeli, knjiga pa jim bo zagotovo dala vedeti, kako se je treba obnašati do pasjih družinskih članov. Avtorica in ilustratorka, ki prihajata iz Hrvaške, sta čudovito združili moči in naredili knjigo, ki bo otroke prijazno spodbudila k branju.