Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Gospa Greta in vonj po čokoladi

23.90

Ilustriral:Günter Mattei
Prevedla: Neža Božič
Vezava: trda
Število strani: 144
Starost: 9+

Opis

Nikoli, nikdar trolu ne verúj,
v nevarnosti vselej nazaj pogleduj.
Vedno sledi lisjaku siroti,
sliši kot ris, nikdar se ne zmoti.

Ker je mama ponoči v službi, oče pa nekje daleč, Lena in Lenart dobita varuško. Ime ji je Margareta Strle, ima tanke ustnice in srhljive oči, poleg tega se šušlja, da v njeni prodajalni izginjajo otroci. Takšna ženska naj bi ponoči pazila na otroka? Toda kljub poznim uram Lena in Lenart ne spita. Vstopita v kraljestvo za črnimi vrati, deželo Onkrajino, o kateri jima je nekoč pripovedoval očka. In medtem ko odkrivata namene njenih prebivalcev, trolov Ostrozobarčkov, ki ju vneto silijo k sladkanju s čokolado, in lisjaka Srebrne solze, se odstira tudi tančica skrivnosti, v katero je zavita gospa Greta …

Ključne besede: čokolada, varuška, domišljijska dežela, troli, pustolovščine, rime, napeta zgodba.

  • Knjiga, ki jo bodo z navdušenjem brali fantje in dekleta.
  • Napeta in vznemirljiva zgodba, polna rim, magičnih podob in presenetljivih preobratov.
  • Knjiga, ki do zadnje strani ne bo dala spati ne mlajšim ne starejšim bralcem. Še posebej tistim, ki obožujete čokolado.

Mnenja:

Matic Slapšak – Matic piše

Presenetljiva in nepredvidljiva pravljica, ki utegne presenetiti celo odrasle bralce, ki bodo sklepali po svoje in zgodbo najverjetneje vodili v povsem drugo smer. Sam sem ves čas slutil tesno povezanost med gospo Greto in otrokovim očetom, pa se na koncu izkaže, da ni čisto tako. Pravljica, ki ima v sebi nekaj dahlovskega, pa tudi gaimanovskega, prikimal bi ji najbrž tudi Pratchett. Pomembno pa je seveda to, da bodo otroci razmišljali – o sprejemanju drugačnega, svetu domišljije in tem, kako včasih niso takšne, kot se zdijo na prvi pogled.

Maja Črepinšek – Moj malček

Čarobna, divje napeta zgodba Jutte Richter izmenično od strahu dviga zatilne dlačice in sprošča srh ugodja. Posrka te v pozne nočne ure, ko pod vrati zamigota čudna svetloba in se za njimi zasluti šepet neznanih senc. Zgodba ima duha najboljših, najbolj magičnih otroških knjig, zakladov, ki jih odkriješ v kotu polic knjižnice. Zelo toplo priporočam!