Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Reeli Reinaus , , , , , ,

Marij, magija in volkodlakinja Vera

24.90

  • Ilustracije: Marja-Liisa Plats
  • Prevod: Julija Potrč Šavli
  • Vezava: trda
  • Število strani: 231
  • ISBN: 978-961-7132-28-1
  • Leto izida: 2021
  • Starost: 10+

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.
Bele vrane, ki izide vsako leto jeseni, je najpomembnejša publikacija Mednarodne Mladinske knjižnice. Predstavi se ga na Frankfurtskem knjižnem sejmu, naslednje leto pa tudi na Bolonjskem knjižnem sejmu.

Dvanajstletni Marij se z družino preseli v vas, kjer se sreča z govoricami o zakopanem zakladu, pa tudi o čudežnih sposobnostih nekaterih prebivalcev. Marijev brat Martin si hitro najde fantovsko družbo, medtem ko Marija bolj mika druženje z Vero, čeprav njuni sošolci pravijo, da je volkodlakinja. Marija vedno znova vleče v gozd, ki mu počasi razkriva svoje temne skrivnosti. Kmalu se znajde v veliki nevarnosti … Ga bo Vera lahko rešila? Bo lahko Marij rešil njo?

 

• Izjemno napeta pripoved z elementi fantastike.
• Bralca v pripoved posrkajo odlična dramaturgija zgodbe in fantastični elementi, zgodba pa ponuja obilo tem za diskusije po branju, zato je knjiga primerna tudi za branje v različnih bralskih krožkih.
• Nagrada za najlepše oblikovano mladinsko knjigo in uvrstitev v prestižni katalog Belih vran.

Reeli Reinaus
Reeli Reinaus (1977) je priznana estonska pisateljica za otroke in mladino. Doslej je napisala približno 30 knjig, za svoje delo je v Estoniji prejela številne nagrade in priznanja. Piše otroška dela, ki tematizirajo vsakdanje življenje otrok, problemske romane, mladinske kriminalke in napete pripovedi s pridihom mistike. V njenih delih se pogosto pojavljajo nadnaravna videnja ter elementi, povezani z ljudskimi običaji in verovanji. Leta 2018 je bil njen mladinski roman Kako je moj oče dobil novo ženo uvrščen na častno listo IBBY, knjiga Marij, magija in volkodlakinja Vera pa se je istega leta uvrstila v katalog Belih vran, ki vsako leto prinaša najboljša svetovna otroška in mladinska dela po izboru Mednarodne mladinske knjižnice v Münchnu. Za štiri dela je prejela znak dobra otroška knjiga in dobra mladinska knjiga, ki ga podeljujejo predstavniki Estonskega centra za mladinsko književnost, Estonskega društva za promocijo branja in Združenja estonskih knjižničarjev.
Marja-Liisa Plats
Marja-Liisa Plats (1984) je ilustratorka, grafična oblikovalka, fotografinja in pevka. Diplomirala je iz fotografije na Akademiji za umetnost v Tartuju. Doslej je ilustrirala več kot 40 del za otroke in mladino, redno sodeluje tudi z estonsko otroško revijo Täheke (Zvezdica). Za svoje delo je bila deležna številnih priznanj, med drugim se je s tremi knjigami uvrstila v katalog Bele vrane. Pri svojem delu rada preizkuša različne tehnike, tako da se njene ilustracije vedno odlično skladajo z besedilom. Dela, ki jih ilustrira, se redno uvrščajo na seznam najbolje oblikovanih estonskih mladinskih knjig, ki ga pripravljajo na Estonskem centru za mladinsko književnost.
Julija Potrč Šavli
Julija Potrč Šavli (1979) je prevajalka iz finščine, estonščine in angleščine. Prevaja prozna dela, poezijo ter otroška in mladinska dela. Iz finščine je doslej prevedla dela avtorjev, kot so Sofi Oksanen, Kari Hotakainen, Selja Ahava, Leena Krohn in Rosa Liksom, iz angleščine pa dela Jacka Kerouaca, Janet Frame in Etgarja Kereta. Leta 2010 je prejela nagrado Radojke Vrančič za najboljšo mlado prevajalko. Med letoma 2009 in 2014 je poučevala finski jezik na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Od leta 2014 je članica upravnega odbora Društva slovenskih književnih prevajalcev.

Morda vam bo prav tako všeč…

  • NAGRADA
  • NOMINACIJA
  • Out of stock
Shopping Cart