Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Liliana Bardijewska , , ,

Zeleni popotnik

22.90

  • Ilustracije: Emilia Dziubak
  • Prevod: Klemen Pisk
  • Vezava: trda
  • Število strani: 56
  • ISBN: 978-961-7047-57-8
  • Leto izida: 2020
  • Starost: 6+

Stvorček živi v Stvorčiji, sivi deželi s sivim nebom, sivo reko in sivimi prebivalci. Toda nekega jutra, ko se Stvorček zbudi, se v vsej tej sivini nenadoma ne počuti več dobro … Njegove tačke so postale turkizno zelene! Gotovo nekje obstaja zelena dežela z zeleno reko, v kateri bo lahko zagledal svoj zeleni odsev, pomisli – in se odpravi na pot.

Liliana Bardijewska nas s svojo pripovedjo popelje v čudežno barvite dežele, v katerih imajo barve tudi obliko, okus in zvok. Njen Stvorček se na svoji poti med drugim sooči z nevarnostjo in strahom, vendar ne obupa: spopade se s težavami, nauči se sprejeti pomoč. Čarobno zgodbo o čustvih in prijateljstvu je ilustrirala Emilia Dziubak, knjigo pa je v slovenščino prevedel Klemen Pisk.

Zeleni popotnik je leta 2001 postal knjiga leta na natečaju poljske sekcije IBBY.


Mnenja:

Urška – Booknjiga

Čeprav se v knjigi srečamo s fantazijskimi junaki, pa njen pomen in zgodba stojita na realnih tleh, saj nam sporoča, da si je v popotovanju po svetu potrebno pridobiti prijatelje, slediti svojemu cilju (in imeti nek cilj!), ter ga doseči in se na koncu veseliti. Nesebična pomoč prijateljev je tista, ki nam pomaga prebroditi mnoge težke situacije, odrazi pa se tudi v temu, da jim našo pomoč ali stvari, ponudimo tudi sami.

Liliana Bardijewska
Liliana Bardijewska (1955) je poljska otroška pisateljica, dramatičarka, literarna in gledališka kritičarka, prevajalka, urednica in založnica otroške in mladinske literature. Diplomirala je iz slavistike na Varšavski univerzi. Kot lutkovna in gledališka kritičarka sodeluje s poljskim dnevnikom Gazeta Wyborcza, poljskimi gledališkimi revijami in poljskim radiem. Je glavna urednica založbe Ezop. Napisala je 20 radijskih iger za otroke in odrasle ter 10 gledaliških in televizijskih iger za otroke. Napisala je tudi otroška romana Ratatuj (1984) in Bratovščina Srebrne žličke (2004) ter pravljici za najmlajše Zeleni popotnik (2001) in Moje – ni moje (2004). Iz bolgarščine je prevedla šest romanov in zbirk kratkih zgodb ter več kot 20 gledaliških in radijskih iger. Večkrat je bila nagrajena na dramskem natečaju, ki ga prireja Otroški likovni center v Poznanju. Leta 2001 je njen Zeleni popotnik postal knjiga leta na natečaju Poljske sekcije IBBY. Leta 2010 je Liliana Bardijewska od poljskega ministrstva za kulturo prejela srebrno medaljo Gloria Artis za zasluge v kulturi.

Morda vam bo prav tako všeč…

  • NAGRADA
Shopping Cart