Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Edward van de Vendel , , , , , ,

Kužek, ki ga Nino ni imel

18.90

  • Ilustracije: Anton Van Hertbruggen
  • Prevod: Stana Anželj
  • Vezava: trda
  • Število strani: 32
  • ISBN: 978-961-7047-27-1
  • Leto izida: 2019
  • Starost: 5+

Zlata hruška je znak kakovosti mladinskih knjig.

Nino ima kužka, ki ga nima.
Domišljijskega kužka.
Ta si vse upa,
vse naredi,
vse razume.
Nekega dne Nino dobi pravega kužka.
Toda si bo ta kužek tudi vse upal?
Bo ta kužek tudi vse naredil?
Bo razumel, kar je razumel fantazijski kužek?

 


Mnenja: 

Literarna lekarna

Nino je deček, ki ga preganja osamljenost. Zdi se, da nima prijateljev, še bolj pa ga boli, da je njegov oče daleč in da nima časa zanj. Zato si omisli domišljijskega kužka, ki ga spremlja na njegovih potepanjih in dogodivščinah. Kužek uteleša vse, kar si Nino želi biti: zna plezati po drevesih kot veverica, zna plavati kot vidra, niti prababice se ne boji in zna slišati očeta, ko se z Ninom pogovarja po telefonu. Čeprav navidezen Ninu predstavlja uteho. Nekega dne pa domišljijskega kužka zamenja pravi. Ta je mehek in prijazen, ubogljiv in navihan, predvsem pa ga vidijo vsi. A še zdaleč ne dosega prvega – ni ne tako pogumen, ne tako hiter, niti očeta ne pozna. A Ninu zaradi tega ni tako hudo, ker so v njegovi domišljiji že zrasle nove živali …

 

Pri Sofiji

Odlično upodobljen kužek, ki ga Nino ni imel, riše zgodbo o moči otroške domišljije. Ko Nino dobi kužka, ki ga ima, se seveda vse spremeni – svet v barvah dobi novo dimenzijo vsega, kar Nino ima, še bolj pa tistega, česar nima.

Edward van de Vendel
Edward van de Vendel (1964) je nizozemski avtor. Poezijo je pisal že v srednji šoli, svoj pesniški prvenec je izdal leta 1996, nato so sledila prozna dela; piše romane, slikanice, pa tudi neleposlovne knjige za otroke. Prav tako je ostal zvest poeziji (za odrasle in otroke), uredil je tudi nekaj antologij. Za svoje delo je prejel številne nagrade, med drugim leta 2019 nagrado Anne Blaman, štirikrat je prejel nagrado Gouden Zoen/Gouden Lijst za najboljšo mladinsko knjigo, dvakrat nagrado Woutertje Pieterse Prize za najboljšo otroško knjigo, petkrat je bil nominiran za prestižno spominsko nagrado Astrid Lindgren. Pravice za njegova dela so prodane v več kot petindvajset držav. Več na: www.edwardvandevendel.nl.

Morda vam bo prav tako všeč…

Shopping Cart