Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Luigi Ballerini , , , , , ,

Šifra 2.0

19.90

 • Prevod: Dušanka Zabukovec
 • Vezava: trda
 • Število strani: 184
 • ISBN: 978-961-7047-21-9
 • Leto izida: 2018
 • Starost: 14+

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Madar mi je povedala, da bodo posebej zame pripravili veličastno presenečenje. Pri štirinajstih letih prejmeš izkaznico in se pridružiš Ekipi, ta trenutek je zelo pomemben. Rekla je, da je svečan. Zdaj vem, kje sem: presenečenje se je začelo. To bo najsrečnejši dan v mojem življenju.

Toda ko Nič dočaka svoj štirinajsti rojstni dan, nič ni tako, kot si je zamišljal. Presenečenja se vrstijo in zdi se, da ga temeljito urjenje na vse to ni pripravilo … Sneg je resničen in mraz je resničen in lahkota je resnična. In velikanski zaslon, za katerim vidi kopico slaščic, ne deluje. V kakšnem čudnem svetu se je znašel? In kdo sploh je, deček po imenu Nič?

Luigi Ballerini je za roman Šifra 2.0 prejel nagrado bancerallino.


Oglejte si video predstavitev:


Mnenja:

Alenka Štrukelj – Literarna lekarna

Mladinski roman Šifra 2.0 je ena bolj nenavadnih zgodb za otroke, kar sem jih brala zadnje čase. Prvih nekaj strani sem se počutila popolnoma izgubljeno v času in prostoru, kot bi bila sama tujka in ne bi bil tujec glavna oseba romana. Bolj sem skušala razumeti, bolj se mi je odmikal smisel. A sčasoma so se vse stvari postavile na svoje mesto, zgodba je postala napeta – prav potegne te v dogajanje in skupaj z osebami iz nje le čakaš, kakšen bo razplet in si pri tem grizeš nohte – malo od pričakovanja, malo od strahu.

Luigi Ballerini
Mednarodno priznani pisatelj Luigi Ballerini (1940) živi z družino v Milanu, kjer dela kot zdravnik in psihoanalitik. Vedno poudarja, da ima srečo, ker se vsak dan srečuje z otroki in najstniki, bodisi v ambulanti bodisi v šolah in kulturnih centrih, kamor ga pogosto vabijo na srečanja z učenci ali na delavnice za mladino, starše in učitelje. Zgodbe tako same prihajajo k njemu, kot rad pove, sploh mu jih ni treba iskati. Je tudi novinar in publicist. V časniku Avvenire ima kolumno o temah, povezanih z mladino, redno pa piše tudi za osrednji italijanski gospodarski dnevnik Il Sole 24 Ore. Ballerini že več let objavlja romane za otroke in mladino. Leta 2014 je za roman Gospodična Evforbija, ki je preveden tudi v slovenščino, prejel italijansko Andersenovo nagrado za najboljšo knjigo, namenjeno bralcem od 9. do 12. leta. Za roman Šifra 2.0 je leta 2016 prejel nagrado bancarellino (60. po vrsti; med dosedanjimi nagrajenci je bila tudi pisateljica Astrid Lindgren). Nagrajenca je izbrala žirija 3000 učencev iz več kot 100 šol po Italiji in 21. maja so na Trgu republike v Pontremoliju izročili nagrado avtorju. Za slednjega je bila izkušnja menda neverjetna, ker je bil, kot je rekel v slogu Leonarda DiCapria, doslej »vedno izbran, nikoli zmagovalec«. Tako kot Šifra 2.0 je tudi roman Mira ve vse (znanstveno)fantastični roman. Popelje nas v svet vsesplošne povezanosti – in nadzora. Ballerinijeva mladinska romana sta tudi (Im)perfetti in Torna da me.Več na: www.luigiballerini.info.

Morda vam bo prav tako všeč…

 • NAGRADA
  Out of stock
 • NAGRADA
 • USPEŠNICA
Shopping Cart