Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Šifra 2.0

19.90

Prevedla: Dušanka Zabukovec
Vezava: trda
Obseg: 184 strani

Opis

Madar mi je povedala, da bodo posebej zame pripravili veličastno presenečenje. Pri štirinajstih letih prejmeš izkaznico in se pridružiš Ekipi, ta trenutek je zelo pomemben. Rekla je, da je svečan. Zdaj vem, kje sem: presenečenje se je začelo. To bo najsrečnejši dan v mojem življenju.

Toda ko Nič dočaka svoj štirinajsti rojstni dan, nič ni tako, kot si je zamišljal. Presenečenja se vrstijo in zdi se, da ga temeljito urjenje na vse to ni pripravilo … Sneg je resničen in mraz je resničen in lahkota je resnična. In velikanski zaslon, za katerim vidi kopico slaščic, ne deluje. V kakšnem čudnem svetu se je znašel? In kdo sploh je, deček po imenu Nič?

Luigi Ballerini je za roman Šifra 2.0 prejel nagrado bancerallino.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč evropske komisije.


Oglejte si video predstavitev:


Mnenja:

Alenka Štrukelj – Literarna lekarna

Mladinski roman Šifra 2.0 je ena bolj nenavadnih zgodb za otroke, kar sem jih brala zadnje čase. Prvih nekaj strani sem se počutila popolnoma izgubljeno v času in prostoru, kot bi bila sama tujka in ne bi bil tujec glavna oseba romana. Bolj sem skušala razumeti, bolj se mi je odmikal smisel. A sčasoma so se vse stvari postavile na svoje mesto, zgodba je postala napeta – prav potegne te v dogajanje in skupaj z osebami iz nje le čakaš, kakšen bo razplet in si pri tem grizeš nohte – malo od pričakovanja, malo od strahu.

Fotografija: Alenka Štrukelj