Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Šest stopenj svobode

24.90

Prevedla: Maja Kraigher
Vezava: trda
Število strani: 287

Opis

Šest stopenj svobode je zgodba o dekletu, ki si želi razširiti meje svojega sveta in človeškega izkustva, o hekerju, ki hoče optimizirati svetovni promet, o policijski uslužbenki, ki sanja, da bi enkrat za vselej opravila z geografijo, o fantomskem zabojniku, ki po morjih in računalniških zaslonih buri življenje in domišljijo, pa tudi o dementnem sedemdesetletniku in bipolarni kompulzivni nakupovalki. Dickner izziva vse naše omejene predstave, ko pred nas postavi junake, ki so svojo svobodo pripravljeni iskati zunaj vseh okvirov, zunaj vseh pričakovanj, drzno in neustrašno. Bralska pustolovščina za vse ljubitelje sijajne literature!

Nicolas Dickner se je rodil v mestecu Rivière-du-Loup v Kanadi, potoval po Latinski Ameriki in Evropi ter se nazadnje usidral v Quebecu in nato v Montrealu, kjer zdaj z družino živi. Romaneskni prvenec Nikolski (2005) mu je prinesel nagradi Prix des libraries du Quebéc in Prix littéraire des collégiens ter nagrado Anne-Hébert; preveden je v več kot deset jezikov. Tudi njegov drugi roman Tarmac (2009) je doživel več prevodov, za tretjega, Šest stopenj svobode, pa je leta 2016 prejel najvišjo kanadsko nagrado Prix littéraire du Gouverneur général.

Knjiga je izšla s finančno podporo Javne agencije za knjigo Republike Slovenije.

We acknowledge the support of the Canada Council fort he Arts fort his translation. / Nous remercions le Conseil des arts du Canada de son soutien.