Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Avtorski izzivi

Sodobnost / Literarni kolodvor  / Bralni vlak / Avtorski izzivi

Avtorski izzivi

Galina Miklínová

GALINA MIKLÍNOVÁ, češka ilustratorka in režiserka animiranih filmov, je avtorica priljubljene risanke o Kanafasku (O Kanafáskovi) in petih avtorskih kratkih filmov. S pisateljem Pavlom Šrutom je spravila na svet trilogijo Lihožerci (Lichožrouti; nagrade Magnesia Litera 2009, najlepša knjiga leta 2009, Magnesia Litera za knjigo desetletja. Vse tri knjige o lihožercih so prevedene v slovenščino). Po motivih prvega dela je leta 2016 posnela svoj prvi celovečerni animirani film Lihožerci (Lichožrouti; nagrada trilobit 2017 ter nominaciji za češkega Iva in za nagrado češke filmske kritike. Animirani film je bil preveden in predvajan tudi v Sloveniji). Za otroke je ilustrirala več kot trideset knjig. Podmornice si nikdar ni želela, želela pa si je srečati Petra Stančíka, kar se ji je s knjigo H2O in skrivna vodna misija izpolnilo in pri čemer je zelo uživala.

Majda Koren

MAJDA KOREN, ena najbolj priljubljenih slovenskih avtoric za otroke, je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, potem pa učila na eni izmed slovenskih osnovnih šol. Vseeno je že takrat našla čas za pisanje. Se sprašujete, kje piše? Kjer koli! Najraje na balkonu hišice med vinogradi v Beli krajini, ob reki Kolpi, na vlaku ali v letalu. Kjer koli – razen na stranišču, ker vsakič pozabi s seboj vzeti beležko. Pri založbi Sodobnost so do sedaj izšle njene naslednje knjige: Nace in Rudi/Lipe, Skuhaj mi pravljico, Kapo in Bundo ter najnovejša Inšpektor Jože.

Susanna Mattiangeli

SUSANNA MATTIANGELI je izvrstna italijanska avtorica, ki za otroke že vrsto let ustvarja različne projekte, vodi risarske in lutkovne delavnice ter poučuje kreativno pisanje. Piše knjige za otroke, do sedaj so izšle tri njene knjige, vse pri založbi KUD Sodobnost International. V prevodu Dušanke Zabukovec dve slikanici, Učiteljica in Kdo je Nino?, v letu 2021 pa še knjiga za starejše otroke Mina HB. Za svoja dela je leta 2018 prejela eno najprestižnejših italijanskih nagrad na področju otroške književnosti – Andersenovo nagrado za pisateljico leta. V prostem času rada bere, se potepa po Rimu in si ogleda kakšno umetniško delo, ustvarja z lesom ali papirjem, riše in slika akvarele.