Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00

Najboljši prispevki

Oglejte si galerijo najboljših prispevkov, ki so jih na teme mesečnih izzivov ustvarili tekmovalci Bralnega vlaka. Kakšna domišljija, ustvarjalnost in zagnanost! Vsem čestitamo za izkazan trud, zmagovalec izzivov pa prejme bogato knjižno škatlo ali kosilo s priznanim avtorjem ali avtorico. Zmagovalci bodo o nagradi obveščeni po elektronski pošti.

NAJBOLJŠI SEPTEMBRSKI PRISPEVKI

TANDEM: ERJAVČKA

IZKUŠNJA Z OGLEDA NEPREMIČNINE
Potrebovali smo več prostora in začelo se je iskanje stanovanja v Ljubljani in okolici. Bizarnih, smešnih zgodbic se je nabralo kar nekaj, z vami bi podelila dve …
1. Na ogledu skupaj z možem. Na spletu prikupno stanovanje v večstanovanjski hiši, v predelu Ljubljane, ki mi je zelo romantičen. Še naslov in hišna številka sta se mi zelo dopadla. Pripeljeva se na dovoz, kjer naju pričakata gospod in starejša gospa. Izkaže se, da sta mama in sin. Mama živi v pritličju, sin v drugem nadstropju, vmes naj bi bili mi – gospa ima že načrte, kako bo z mano preživljala dopoldneve, ko sem na porodniški. In da bo z veseljem kaj skuhala, saj kuha tudi za svojega sina. Vsa romantika je v trenutku zbledela …
2. Mož je odšel na ogled sam in že pri dogovarjanju za termin se mu je komunikacija zdela nenavadna. Ampak kot pogosto, ko lokacija prevlada nad drugimi občutki, se je dogovoril za termin. Kljub dogovorjenemu ogledu se stanovalci niso dali pretirano motiti … V kuhinji so bili sosedje na obisku in v prostoru kadili, tako da si kuhinje niti ni ogledoval, naslednja je bila spalnica, kjer je naletel na gospoda, ki je v postelji spal, ko pa je gospa napovedala ogled kopalnice, se je moj dragi že poslovil in zaključil z ogledom. 🙂
Veliko zabave in uspeha vsem, ki iščejo svoj prostor! 🙂

NAJBOLJŠI MAJSKI PRISPEVKI

TANDEM: S KNJIGO POVSOD

Dragi Bralni vlak!

V nadaljevanju ti pošiljava dogodivščino, ki sta jo Kapo in Bundo še ušpičila.

Inšpektor Jože in njegova Ivanka sta odrinila v daljne kraje na zaslužen dopust. Po svoj mir sta se odpravila kar na Kitajsko.

Vendar pa ni trajalo dolgo, ko sta Kapo in Bundo spet pobegnila iz zapora. Ponoči sta tekla po ulici in zagledala parkiran star avto. Odločila sta se, da ga ukradeta. Že sta ga hotela zagnati, ko sta ugotovila, da je pokvarjen. Zato sta se dogovorila, da ga bo vozil Kapo, zadaj pa potiskal Bundo. Ko se je Bundo utrudil, sta se zamenjala in vse tako dokler nista povsem izčrpana prispela do morja. Kapo je rekel, da morata naprej, Bundo pa, da tako ne gre več. Zato sta se skrivaj vkrcala na veliko ladjo. Skrila sta se med tovor in omagala. Zaspala sta.

Dolgo sta spala, dokler ju ni zbudilo njuno glasno kruljenje v želodcu. Ko sta se uzrla naokoli, sta videla polno škatel, eno na drugi. Sigurno so v škatlah čokolade, je pomislil Bundo. Ker se mu je zdela to zelo pametna misel, je odprl najbližjo škatlo. V škatli pa ni bilo čokolad, ampak banane! Tudi dobro, sta rekla Kapo in Bundo ter sta se do sitega najedla banan.

Tako sta srečno živela naslednjih nekaj dni, dokler nista mogla več okusiti niti videti banan, ki jih kar ni in ni zmanjkalo. Zato sta se odločila, da se izkrcata z ladje in gresta na lov za kakšno drugo pojedino.

Na kopnem pa je bilo naenkrat vse tako neobičajno. Vsi so imeli tako nenavadne oči… Zavila sta v prvo restavracijo, kjer sta ugotovila, da vsi jejo s palčkami. Aha, na Kitajskem sva pristala, sta pogruntala Kapo in Bundo. Do njiju je pristopila natakarica Ni Mam. Kapo in Bundo sta naročila govejo juho, pražen krompir in kranjsko klobaso, za sladico pa še orehovo potico. Ni Mam ju je prav čudno gledala. Čez čas jima je prinesla kislo-pekočo juho, riž in pečena netopirjeva krilca, za sladico pa ocvrte banane. Joj, spet te banane! Ampak ko želodec tako močno kruli, se lahko pojejo tako banane kot vse čudne hrane.

 Potem sta jo pujsa popihala iz restavracije, še preden je Ni Mam prinesla račun. Zato je Ni Mam poklicala inšpektorja Jožeta. Ta je brž najel rikšo in se lotil iskanja malopridnežev, ki sta že zavila v naslednjo restavracijo s petimi zvezdicami. Pohitel je za njima, jima nadel lisice in ju odpeljal nazaj v zapor.

V upanju, da ti je zgodbica všeč, te nadvse lepo pozdravlja tandem:

S knjigo povsod

TANDEM: SONJA IN IBRAHIM

INŠPEKTOR JOŽE

Kapo in Bundo se domislita, da bi oropala knjižnico. Tega vendar še nista storila in v njej je na tiiisoče knjig! Tudi če ju zaradi tega vtaknejo v zapor, to sploh ne bo nič strašnega. Pravzaprav bo prav imenitno!
Čas jima bo hitro mineval med branjem knjig, ki jih bosta pretihotapila s seboj.
Koooončno bosta dočakala dan, ko se v zaporu ne bosta dolgočasila!

Inšpektor Jože ujame zlikovca. Ti šment, si reče, kdor ima knjige tako rad, kot tale dva pujsa, si pa že ne zasluži kazni.
Sam jima bom že naložil kakšno vzgojno okrog ušes, Ivanka pa že peče kremšnite, čokoladne in skutne torte in orehove rezine, da vsi skupaj pokramljamo ob čaju.

Kapo in Bundo sta spoznala, da smisel življenja ni v ropanju, ampak v branju knjig.

Sonja in Ibrahim

TANDEM: S KNJIGO POVSOD

NAJBOLJŠI APRILSKI PRISPEVKI

TANDEM: SONJA IN IBRAHIM

RIMARJENJE RIBAM

Princes krof imam,
pa ti ga ne dam!

Ti, ti riba,
če boš tale krof pojedla,
na dno morja
se boš sesedla!

Mljask, mljask, draga riba,
bi morda kaj snedla?
Ho ho ho, princes krof
sem ti že jaz pojedla!

Za tebe nič ostalo ni,
ampak nekaj se mi zdi:
na svetu takega srečneža ni,
kot si ti,
ki v morju preživi vse dni!

Zato: izpolni mi želje tri
– da s sestro postaneva prijateljici
– da v šoli nihče ne nagaja učiteljici
– da mama napeče slaščic zvrhan koš
in potem najboljše torte, krofe in pite
dobila boš!

UROK ZA LJUBEZEN

Uroka za ljubezen ni,
ne da se je izsiliti,
ljubezen preprosto se zgodi,
zato Marij in Vera
živita srečno do konca svojih dni.

TANDEM: S KNJIGO POVSOD

RIBE …

Ribe se mi smilijo
Ribe naj živijo

Ribe ne smejo umreti
Ribe morajo blesteti

Ribe imajo pravico
Ribe lahko jejo pico

Ribe ne smejo do ribiške palice
Ribe morajo do malice.

TANDEM: HITREJŠI OD ZVOKA

Shopping Cart