Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00

KAKO SODELOVATI V BRALNEM PROJEKTU?

Lokomotiva predstavlja tandem dveh bralcev, odraslega (starša, skrbnika, starega starša, strica ali teto) in otroka, ki z branjem knjig nabirata vagone in s tem tekmujeta z drugimi lokomotivami, torej z drugimi tekmovalnimi pari. Sestavite tandem za svojo lokomotivo in si zanjo izberite ime! Na spletni strani poiščite razdelek Literarni kolodvor in na Vstopni postaji izpolnite prijavnico. Ustvarili bomo lokomotivo, ki bo na Tekmovalnem peronu predstavljala vaš tekmovalni tandem.

Tako, pripravljeni ste na tekmovanje z drugimi vlaki in na potovanje v domišljijske svetove. V vaših rokah se lahko znajde katera koli knjiga, pazite le, da ustreza vaši starosti. Po dveh prebranih knjigah (po ena na tekmovalca v tandemu) v razdelku Dodajanje vagonov naložite vagon. Ko prebrani knjigi potrdimo, je vagon priključen k lokomotivi. Daljši bo vaš vlak, z več znanja boste brzeli po tirih. Ste zaslišali piske železničarjev? Pozor, igro bodo popestrili zabavni izzivi in supervagoni!


Po barvitih knjižnih pokrajinah

Supervagoni so posebnosti, ki bodo popestrile tekmovanje: z njimi boste lahko vagone zbirali s podvojeno hitrostjo! Če eden od tekmovalcev prebere knjigo s seznama posebej izbrane literature (o knjigah, ki jih bomo uvrstili na ta seznam, vas bomo obveščali sproti), tandem svoji lokomotivi namesto enega vagona priključi supervagon, ki šteje za dva.

Železničarji smo za vas pripravili tudi posebne zabavne izzive na temo izbranih knjig. Zavihajte rokave – ustvarjajte, rešujte, razmišljajte – in nam svoje izdelke pošljite na bralnivlak@gmail.com. Najboljši prispevki bodo objavljeni v galeriji Bralnega vlaka na naši spletni strani, zmagovalci izzivov pa bodo prejeli bogato knjižno škatlo z novimi knjigami iz našega programa in darilci.

Potniki Bralnega vlaka se lahko veselite tudi dodatnih knjižnih vsebin. Na naši spletni strani boste našli kvize, pobarvanke, križanke in druge uganke, povezane s kvalitetnimi knjigami. Ni ga čez razvedrilo in hudomušno debato po branju!


Vmesni postanki in prihod na končno postajo

Bralni vlak ni le literarno tekmovanje, temveč se ponuja kot spletni prostor za izmenjavo idej, bralnih predlogov in mnenj. Z odpiranjem raznovrstnih pogovorov o knjigah in branju, ki jih v času digitalnih medijev primanjkuje, spodbuja bralno kulturo in dviguje bralno pismenost. Potniki Bralnega vlaka boste lahko o svojih bralnih izkušnjah in prebranih knjigah klepetali v bralnem klubu. Na platformi Literarnega kolodvora boste lahko navdih za branje iskali med supervagoni in spremljali, kaj berejo drugi udeleženci. V razdelku Izredne pošiljke boste našli bralne sezname in literarne kritike, o odličnih knjigah pa vas bomo med bralno pustolovščino obveščali tudi prek novičnikov.

Bralni vlak bo na končno postajo pripeljal čez eno leto, 15. oktobra 2024. Pet najboljših lokomotiv, torej tekmovalnih tandemov, ki bodo zbrali največ vagonov, se bo pomerilo na zaključnem literarnem kvizu. Potegovali se boste za bogate nagrade: nagradni izlet za 4 osebe in vrečka s knjižnim presenečenjem, bon za nakup knjig v vrednosti 300 € oziroma 200 €. Zmagovalec bo tisti, ki bo imel skupno največ točk, zbranih na literarnem kvizu in vlakcu.


Za dodatne informacije nam pišite na e-naslov bralni.vlak@gmail.com

Shopping Cart