Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Andrus Kivirähk , , , , ,

Oskar in govoreči predmeti

24.90

  • Ilustracije: Anne Pikkov
  • Prevod: Julija Potrč Šavli
  • Vezava: trda
  • Število strani: 294
  • ISBN: 978-961-7047-66-0
  • Leto izida: 2020
  • Starost: 7+

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Oskarjeva mama odpotuje na poletni tečaj v Ameriko, njegov oče pa je zaposlen s službenimi obveznostmi, zato mora šestletnik čez poletje k babici. Toda babica živi daleč na vasi, peče grozne polpete in ponuja zanič bombone. Po vrhu vsega nesrečni Oskar doma pozabi svoj prenosni telefon in si časa ne more krajšati niti z igranjem igric! Da bi se vsaj malo zaposlil, iz kosa lesa izdela telefon in kaj kmalu se izkaže, da je ta čudežen. Z njim lahko pokliče kateri koli predmet: omaro, ki pripoveduje o krvoločnih rjuhah in morilskih plaščih, pesniško vedro za smeti ali čudovito rdečo balončico, ki se je zataknila v vrhu breze … Predmeti spregovorijo in Oskar ima hitro polne roke dela.

Domišljije polna zgodba Andrusa Kivirähka, nadvse priljubljenega estonskega pisatelja, je prejela številne nagrade, po zaslugi ilustratorke Anne Pikov pa se je uvrstila tudi na seznam najlepše oblikovanih estonskih knjig.

Andrus Kivirähk
Andrus Kivirähk (1970) je izjemno plodovit in ustvarjalen pisatelj, obenem pa velja za najbolj priljubljenega in talentiranega ustvarjalca na sodobni estonski literarni sceni. Vešč je raznovrstnih literarnih oblik in slogov, piše prozo za otroke in odrasle; romane, kratke zgodbe, dramska besedila, satire, pamflete, kolumne, scenarije idr. Diplomiral je iz novinarstva na Univerzi v Tartuju in je kolumnist za dnevnik Eesti Päevaleht. Za svoja dela je prejel številne nagrade, med drugim je bil leta 2008 uvrščen tudi na častno listo IBBY. V njegovih delih za otroke uživajo tako otroci kot odrasli, saj jih bogatita neizmerna domišljija in unikaten humor, prav tako jih navdušujejo raznoliki literarni junaki, polni presenečenj. Nekaj zgodb iz serije o psički Loti je doživelo tudi prenos v animirane filme. Slovenski bralci so odlično sprejeli Kivirähkov otroški roman Sara, Simon in skrivnosti, ki je leta 2015 izšel pri KUD Sodobnost International.

Morda vam bo prav tako všeč…

  • NAGRADA
Shopping Cart