Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Anete Melece , , , , ,

Kiosk

19.90

 • Ilustracije: Anete Melece
 • Prevod: Alenka Urh
 • Vezava: trda
 • Število strani: 32
 • ISBN: 978-961-7047-60-8
 • Leto izida: 2020
 • Starost: 6+

Zlata hruška je znak kakovosti mladinskih knjig.

Olga že nekaj časa prebiva v kiosku – zaradi njene sladkosnednosti in monotonega življenja je izhod postal zanjo premajhen. Ob večerih, kadar je osamljena, prebira kataloge potovalnih agencij in sanjari o tem, da bi šla na morje. Lepega dne pa se primeri čudno naključje in Olga se nenadoma odpravi na pot.

Kiosk je bil sprva kratki animirani film (2013), ki je navdušil domače in tuje občinstvo – Latvijka Anete Melece je zanjo prejela več kot 20 nagrad po vsem svetu.

 •  Slikanica z dragocenim sporočilom: tudi če kdaj v življenju »obtičimo«, vedno obstaja rešitev.
 • Sanje se lahko uresničijo, če smo pripravljeni videti kakšno nenavadno rešitev.

Mnenja:

Urška Bračko – Booknjiga

Kiosk je bil najprej kratek animiran film, ki je v hipu navdušil domače in tuje občinstvo, zanj pa je avtorica dobila več kot 20 nagrad po vsem svetu. Prevod v slikaniško obliko je sledil nekaj let pozneje, letos pa smo ga dobili tudi v slovenščini in Kiosk je res izjemen. Čeprav govori tudi o pretiranem prehranjevanju, pa nosi tudi pomembno sporočilo, samo zelo močno si moraš nekaj želeti, narediti prvi korak in že si na poti k temu, da se tvoja želja uresniči. Drugače pa obstaneš na mestu in je iz dneva v dan enako.

 

Maja Črepinšek – Moj malček

V duhoviti zgodbi Anete Melece, ki se konča čisto drugače kot bi pričakovali, bodo otroci uživali, odrasli ba bodo ugledali pomembno sporočilo, da je vedno mogoče izboljšati svoje življenje. Nič hudega ni, če kdaj padeš. In čeprav kdaj obtičiš, je to mogoče spremeniti. Olgi uspe uresniči svoje sanje tako, da ljubega kioska, ki je tudi njen dom, ne izgubi. Knjigo krasijo odlične pisane ilustracije in liki, ki jih bo otrok prepoznaval na vseh straneh. Če jih bo dobro opazoval, bo lahko razbral še njihove zgodbe, ki brez besed tečejo vzporedno z Olgino. Toplo priporočam! 

Anete Melece
Anete Melece (1983) je latvijska striparka, ilustratorka knjig za otroke ter ustvarjalka animiranih filmov, ki živi v Švici, v Zürichu. Študirala je vizualno komunikacijo na Akademiji umetnosti v Latviji in animacijo na Univerzi uporabnih znanosti in umetnosti v Lucernu. Anete je svoja prva animirana dela ustvarila kot študentka; iz njih veje topel občutek za humor nadobudne režiserke. Ogled animiranega filma doživlja kot obisk nekega novega, drugačnega sveta. Tudi sama rada kakšnega ustvari in vanj povabi svoje gledalce. Njen animirani kratki film Kiosk je bil predvajan na filmskih festivalih po celem svetu in je prejel številne nagrade, po njem je pozneje nastala čudovita slikanica z istim imenom.

Morda vam bo prav tako všeč…

 • NOMINACIJA
  USPEŠNICA
Shopping Cart