Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Peter Svetina , , , ,

Spoznal sem te po rdečih nogavicah

19.90

 • Ilustracije: Krystyna Lipka-Sztarbałło
 • Vezava: trda
 • Število strani: 35
 • ISBN: 978-961-7047-19-6
 • Leto izida: 2018
 • Starost: 6+

Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.

Predstavljaj si, da gre očka na službeno potovanje, ti pa z njim. To se je zgodilo Timeju. Najbrž se sprašuješ, kaj je počel, medtem ko je bil očka na sestanku. No, odpravil se je skozi mesto, preplaval je reko, naravnost na stadion jo je mahnil, kjer je za domačo ekipo zadel neubranljiv gol, potem si je kupil rogljič in se z njim odkotalil nazaj v hotel. Uh, to je bil prizor, da je še Nikolaju Koperniku padla Zemlja iz rok in se odkotalila proti reki. Pa se ni izgubil? bo vprašala kaka zaskrbljena mama. Kje pa! Vseskozi je sledil rdečim nogavicam.

A po kakem mestu se je potikal Timej? Natakni si rdeče nogavice, pa boš tam. In spotoma še Nikolaja Kopernika pozdravi.

 


Mnenja:

 

Urška Bračko – Booknjiga

Sicer ena izmed slikanic, ki deluje zelo odraslo in hkrati umirjeno s svojimi ilustracijami in ritmom besedila. Pa vendar se nam približa z otroško domišljijo, ki nas sprehodi po glavnem mestu Poljske. Skupaj s Timejem se podamo na pustolovščino. Je Timej to res doživel ali pa si je vso pot le domišljal v sobi z vrha hotela? Je bil Timej dovolj star, da ga je očka pustil samega? In kje je njegova mamica?

 

Alenka Štrukelj – Literarna lekarna

Timej se je v hotelski sobi počutil samega, zato si je ustvaril svoja lasten domišljijski svet, v katerem je vse mogoče, kjer se ničesar ne boji, in v katerem je lahko zmagovalec v vsaki situaciji, ki se je loti. V tem svetu srečuje le prijazne ljudje, ki mu naklanjajo posebno pozornost, njegova domišljija pa ustvari same čudovite trenutke, v katerih se počuti pomembnega in izkušenega in kjer mu ne primanjkuje ljubezni in pozornosti – vse kar pogreša v odnosu z očetom, pa ne more izraziti z besedami.

 

Peter Svetina
Peter Svetina se je rodil leta 1970 v Ljubljani. Študiral je zlasti v Ljubljani, nekaj malega pa tudi v Pragi. Slovensko književnost, ki jo je študiral, od leta 2003 poučuje na Univerzi v Celovcu. Piše za otroke (več) in za odrasle (manj). Prepričan je, da je za pisanje treba zlasti veliko brati, veliko opazovati in veliko poslušati – pisanje ob vsem tem zavzema manjši del. Z Barbaro, Klaro in Vidom pa s psičko Sintro stanuje v stari hiši na robu Ljubljane, od koder zmeraj znova kam odhaja in se zmeraj znova tja vrača. Njegova dela so prejela najprestižnejše domače in mednarodne nagrade in so izjemno priljubljena tako med literarnimi kritiki kot tudi med bralci. Peter Svetina se je dvakrat (leta 2020 in 2022) uvrstil tudi med šest finalistov za Andersenovo nagrado, najvišje mednarodno priznanje na področju mladinske književnosti.

Morda vam bo prav tako všeč…

 • NOMINACIJA
  USPEŠNICA
 • NAGRADA
 • NOMINACIJA
 • NOMINACIJA
  Out of stock
Shopping Cart