Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Aksinja Kermauner Janja Plazar , , , , , , ,

Kamnožerji

22.90

  • Ilustracije: Galina Miklínová
  • Vezava: trda
  • Število strani: 58
  • ISBN: 978-961-7132-86-1
  • Leto izida: 2023
  • Starost: 9+

Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.

KAMNOŽERJE uvrščamo v rod petrofagov. Njihova skupna značilnost je, da jedo kamenje, so izjemno plašni in težko opazni. Kljub temu da je proučevanje kamnožerjev in njihovih življenjskih navad izredno zahtevno, je marljivi in požrtvovalni ekipi strokovnjakov v več kot petdesetih letih uspelo zbrati toliko verodostojnih podatkov, da smo lahko objavili knjigo, ki jo držite v rokah. Podajte se v svet čudovitih bitij, odprite oči in našpičite ušesa – morda boste v svoji bližini opazili kakšnega kamnožerja. Kdo ve, morda boste celo odkrili kakšno novo vrsto!

Aksinja Kermauner
Dr. Aksinja Kermauner je profesorica slovenščine, likovne umetnosti, tiflopedagoginja, pisateljica in pesnica. 25 let je poučevala slovenščino in likovno umetnost ter bila zaposlena  kot tiflomobilna pedagoginja na Zavodu za slepo in slabovidno mladino v Ljubljani (današnji Center IRIS). Leta 2010 je doktorirala na Oddelku za specialno in rehabilitacijsko pedagogiko na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Do leta 2022 je predavala predmet Metode dela s slepimi in slabovidnimi na Oddelku za inkluzivno pedagogiko na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem. Izdala je 39 leposlovnih knjig za otroke, mladino in odrasle, veliko člankov in tri monografije s področja oseb s posebnimi potrebami. Vodi številne projekte za boljšo vključenost oseb s posebnimi potrebami v družbo. Je članica Društva slovenskih pisateljev in podpredsednica Društva specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije.
Janja Plazar
Dr. Janja Plazar je kot univerzitetna diplomirana biologinja zaposlena na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, kjer študente - bodoče učitelje, vzgojitelje in inkluzivne pedagoge - poučuje naravoslovne predmete na različnih študijskih programih. Pred tem je delala kot raziskovalka na Nacionalnem inštitutu za biologijo v Ljubljani in na Univerzi v Groningenu na Nizozemskem, po opravljenem doktoratu iz genetske toksikologije pa se je posvetila pedagoškemu poklicu in raziskovalnemu delu s področja izobraževanja. Sedaj se ukvarja predvsem s tem, kako širši javnosti približati svet znanosti. S pomočjo delavnic, predavanj in tudi literarnih besedil skuša na enostaven, a znanstveno pravilen način prikazati otrokom, študentom, učiteljem in vsem radovednim odraslim zapletene pojme s področja naravoslovja.
Galina Miklínová
Galina Miklínová (1970), češka ilustratorka in režiserka animiranih filmov, je avtorica priljubljene risanke o Kanafasku (O Kanafáskovi) in petih avtorskih kratkih filmov. S pisateljem Pavlom Šrutom je spravila na svet trilogijo Lihožerci (Lichožrouti; nagrade Magnesia Litera 2009, najlepša knjiga leta 2009, Magnesia Litera za knjigo desetletja. Vse tri knjige o lihožercih so prevedene v slovenščino). Po motivih prvega dela je leta 2016 posnela svoj prvi celovečerni animirani film Lihožerci (Lichožrouti; nagrada trilobit 2017 ter nominaciji za češkega Iva in za nagrado češke filmske kritike. Animirani film je bil preveden in predvajan tudi v Sloveniji). Za otroke je ilustrirala več kot trideset knjig. Njene ilustracije lahko med drugim občudujemo v knjigi H2O in skrivna vodna misija.

Morda vam bo prav tako všeč…

  • NOVO
  • Aha!

    19.90 15.92 Dodaj v košarico
Shopping Cart