Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Aksinja Kermauner , , , , ,

In zmaj je pojedel sonce

24.90

  • Vezava: trda
  • Število strani: 300
  • ISBN: 978-961-7132-79-3
  • Leto izida: 2023
  • Starost: 12+

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Aksinja Kermauner v svojem potopisnem romanu najstnikom ne odpira le literarnega okna v svet druge dežele, temveč tudi v drugačnost in stisko glavnih junakov, s katero se še toliko teže soočajo v tujem svetu. Od njihovih čustvenih stanj je odvisna podoba dežele, skozi njih presojajo popolnost in nepopolnost kitajske, dežele modrosti in norosti, prijaznosti in obupa, modernosti in večtisočletne kulture. Avtorica, ki se že desetletja ukvarja s slepoto in slabovidno mladino, si je za glavnega junaka izbrala skoraj popolnoma slepega Sunčana, ki se spopada s travmo iskanja identitete. Potovanje na kitajsko mu vendarle prinese nekaj odgovorov.

In zmaj je pojedel sonce ni le izviren potopis po Kitajski, temveč nadvse dobrodošel vodnik videčim v deželo slepih.

Aksinja Kermauner
Dr. Aksinja Kermauner je profesorica slovenščine, likovne umetnosti, tiflopedagoginja, pisateljica in pesnica. 25 let je poučevala slovenščino in likovno umetnost ter bila zaposlena  kot tiflomobilna pedagoginja na Zavodu za slepo in slabovidno mladino v Ljubljani (današnji Center IRIS). Leta 2010 je doktorirala na Oddelku za specialno in rehabilitacijsko pedagogiko na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Do leta 2022 je predavala predmet Metode dela s slepimi in slabovidnimi na Oddelku za inkluzivno pedagogiko na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem. Izdala je 39 leposlovnih knjig za otroke, mladino in odrasle, veliko člankov in tri monografije s področja oseb s posebnimi potrebami. Vodi številne projekte za boljšo vključenost oseb s posebnimi potrebami v družbo. Je članica Društva slovenskih pisateljev in podpredsednica Društva specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije.
Shopping Cart